BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  GÜNCEL

Balamana ağır eleştiri

CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Belediye Başkanı Hasan Balaman'ı ağır bir dille eleştirdi

Abone ol

CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın, hem kendi mensubu olduğu siyasal partiye, hem de Isparta halkına zulüm ettiğini ileri sürdü.

Mevlüt Coşkuner, yaptığı yazılı açıklamada, Isparta Belediyesi'nde park ve bahçeler müdürlüğü işyeri temsilcisi ve Belediye-İş Sendikası şube sekreteri, aynı zamanda işyeri baş temsilcisi olan Zafer Yıldırım'ın, ''belediyeye yeni alınan işçiler tarafından taş ve sopayla dövüldüğünü'' iddia ederek, olayı kınadığını kaydetti.

Yaşanan bu üzücü olayın, yalnızca belli bir sürecin bir halkası olduğunu ifade eden Coşkuner, açıklamasında şöyle dedi:

''Isparta Belediyesi'nde uzunca bir süreden beri yaşanmakta olan dayak iddiaları, yolsuzluk iddiaları ve benzer olayları zaman zaman ben, zaman zaman da kamuoyunun duyarlı sivil ve siyasi kimlikleri dile getirmiştir. Isparta Belediyesi tarafından proje adı altında yapılan her işten sonra toplumun çeşitli kesimlerinden, siyasilerden ve uzmanlardan tepkiler yükselmektedir. Böyle bir belediyecilik deneyimini Isparta bugüne kadar yaşamamıştır.'' Isparta Belediyesi'nde, birtakım işler kendi istedikleri gibi olmayınca, çareyi zor kullanmakta bulan bir anlayış olduğunu ileri süren Coşkuner, Belediye-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Zafer Yıldırım'ın geçen günlerde bir grup işçi tarafından dövüldüğünü, bir süreden beri tehdit ve baskılarla belediye çalışanlarını başka bir sendikaya üye yapmaya zorladıklarını iddia etti. Coşkuner açıklamasında, ''Belediye başkanı, hem mensubu bulunduğu siyasi partiye, hem de Isparta halkına zulüm etmektedir'' dedi.

BELEDİYE-İŞ SENDİKASI ISPARTA ŞUBESİ BAŞKANI KURT

Belediye-İş Sendikası Isparta Şubesi Başkanı Cemal Kurt da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyede sıkıntıların sürdüğünü ve işverenin baskı ve tehditlerde bulunduğunu öne sürdü.

Kurt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta ziyaretinden 2 gün önce, belediye işyeri baştemsilcisi ve Belediye-İş Sendikası Şube Sekreteri Zafer Yıldırım'ın belediye başkan yardımcısının köylüleri tarafından dövüldüğünü savundu.
Kurt, şöyle konuştu:

''Belediye başkanı Hasan Balaman'ın yanlış uygulamalarını, Isparta'yı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek istedik. Ancak polis bizi gözaltına aldı. Başbakan gidinceye kadar karakolda misafir olduk. Başbakan Isparta'dan ayrılınca serbest bıraktılar.

Bu arada işçi arkadaşlarımız da tatil olmasına rağmen, belediye Başkanı Balaman'ı protesto edecekleri gerekçesiyle zorunlu mesaiye bırakıldı.'' Kurt, 1.5 ay önce kendisinin, birkaç gün önce de şube sekreteri ve işyeri baştemsilcisi Zafer Yıldırım'ın dövüldüğünü öne sürdü. Kurt, kendisine ve şube sekreterine saldırıp dövenlerle, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ile başkan yardımcısı Ahmet Görgülü hakkında savcılığıa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.