BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sahte öğretmen yakalandı

Kendilerini öğretmen gibi tanıtıp öğrencilerin cep telefonlarını çalan bir kişi yakalandı

Abone ol

Antalya'da 9 okula kendisini öğretmen gibi tanıtarak girdiği ve öğrencilerin cep telefonunu aldığı belirlenen dolandırıcılık zanlısı, polisin operasyonuyla yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Antalya il merkezindeki dokuz ilköğretim okulunda öğrenim gören bazı öğrencilerin, cep telefonlarının, kendisini öğretmen gibi tanıtan bir kişi tarafından alındığı ve geri getirilmediği yönünde şikayette bulunmaları üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde, dolandırıcılık zanlısı hakkında mağdur öğrencilerce aynı eşkalin verilmesi üzerine yapılan araştırmada, bu kişinin hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtecilik gibi suçlardan 36 ayrı sabıka ve emniyet kaydı bulunan Necati Öztop (25) olduğu belirlendi.

Antalya'da sabit ikamet ettiği yer bulunamayan Necati Öztop, ekiplerin takibi sonucu, kiraladığı otomobili teslim ederken düzenlenen operasyonla yakalandı. Öztop'un üzerinde iki ayrı sahte kimlik bulunurken, zanlının ifadeleri sonucu dolandırıcılık yöntemiyle öğrencilerden aldığı telefonlardan üçü, sattığı yerlerde ele geçirildi.

Yetkililer, okullara, kendisini öğretmen gibi tanıtarak girdiği ve bina içerisinde öğrencilerin telefonunu aldığı belirlenen zanlının, telefonunu aldığı öğrenciyle okul müdürünün odasına kadar yürüdüğünün, kapı önünde elinde bulunan evrakın fotokopisini çektirmesini isteyerek öğrenciyi yanından uzaklaştırdığının, kendisinin okuldan hızla ayrıldığının anlaşıldığını bildirdiler. Necati Öztop'un, Ankara'da da aynı konuda 10 ayrı suçtan arandığını bildiren yetkililer, zanlının asker firarisi olduğunu da kaydettiler.

Emniyette sorgusu tamamlanan Öztop, polis ve jandarma tarafından Antalya'daki dokuz ayrı telefon dolandırıcılığı ve sahte kimlik kullanımıyla ilgili olarak adliyeye sevk edildi. Necati Öztop, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis yetkilileri, okul çevresinde ve okul binalarında ilgisi bulunmayan kişilere karşı dikkatli olunmasını isteyerek, şüpheli gördükleri kişilerin kendilerine bildirilmesini istediler.