BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  GÜNCEL

Tecavüzcüler linç edilecekti

Van Muradiye'de turist kadına tecavüzden yakalanan 7 zanlı adliyeye çıkarılırken linç edilmek istendi.

Abone ol Van Muradiye'de turist kadına tecavüzden yakalanan 7 zanlı adliyeye çıkarılırken linç edilmek istendi. Polis 500 kişilik kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı.

 

Tecavüz zanlıları az daha linç ediliyordu

İsviçreli bir kadına tecavüz olayıyla ilgili adliyeye çıkarılan 7 kişi halk tarafından linç ediliyordu. Polis, zanlıları kalabalığın elinden havaya ateş ederek kurtarabildi.

Van'ın Muradiye İlçesi'nde geçen hafta İsviçreli kadın turiste tecavüze adı karışan ve bir gün sonra Cizre'de yakalanarak ilçeye getirilen 6 zanlı, ve olayda kullanılan taksinin sahibi dün adliyeye çıkarılırken vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Önceki akşam Muradiye'ye getirilen ve dün sabah saatlerinde gözaltında bulundukları Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde önce doktor kontrolünden geçirilen Ramazan Tuğaç (20), Sabri Kartal, Cemal Barın (24), N.S. (17), Hatice Y. (49), Hüseyin S. (25) ve KamilP. (27) daha sonra Van'dan gelen çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

4 ZANLI TUTUKLANDI
Bu sırada iki gündür adliye ve emniyet binası yakınlarında bekleyen ilçe halkından yaklaşık 500 kişilik grup, zanlıları linç etmek için harekete geçti. Çevik kuvvet ekipleri öfkeli kalabalığı kontrol etmeye çalışırken, polislerle vatandaşlar arasında arbede çıktı. Bu sırada polis barikatını aşanlar, o sırada araçtan indirilip kaymakamlığında bulunduğu adliye merdivenlerinde bulunan zanlılara tekmetokat saldırdı. Bir anda savaş alanına dönen adliye binası önünde kalabalığı dağıtmakta güçlük yaşayan polis, göz yaşartıcı sprey kullandı ve havaya ateş açtı. Çıkan arbedede bazı polisler ve vatandaşlar hafif yaralandı. Diğer yandan Muradiye'ye getirildikten sonra yüzleştirildikleri İsviçreli turistler tarafından teşhis edilen zanlıların polisteki ifadelerinde, şeytana uyduklarını söyleyerek, il il gezip yanlarındaki Hatice Y.'yi pazarladıklarını ve gasp yaptıklarını, turistleri de yolda görünce takip ederek kamp kurdukları yerde saldırıp tecavüz ettiklerinianlattıkları öğrenildi. Olay yerinde yaptırılan tatbikatın ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Murat Gürağaç, taksinin sahibi Kamil P.'yi serbest bırakırken, diğer 6 zanlıyı ise "Silahlı yağma", "Cinsel saldırı" ve "Kişiyi hürriyetinden mahrum etme" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Sabri Kartal, Cemal Barın, N.S. ve Ramazan Tuğaç tutuklandı. Hatice Y. ile Hüseyin S. ise serbest bırakıldı. Tutuklananlar güvenlik nedeniyle Erciş Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.