BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bomba! PKK Suriye'de devlet kuruyor

Mümtazer Türköne'nin bugünkü "PKK analizi" tam bomba! Türköne akıllara gelen ama söylenmeyen iddiaları yazdı. İşte ne oluyorun yanıtı;

Abone ol

İNTERNETHABER - PKK niye çekilme kararı aldı? Ne değişti de Türkiye topraklarından ayrılıyorlar?

BDP'liler bir anda Meclis'in uslu çocuğu haline nasıl geldiler? Türkiye'deki "Kürt" sorunu hangi yola devşirildi?

HERŞEYİ SURİYE DEĞİŞTİRDİ

Herkesin aklında olan soruların yanıtını açık bir dille bugün Mümtazer Türköne veriyor. Türköne'ye göre AK PARTİ ile PKK ve BDP'yi Suriye sorunu uzlaştırıp aynı cepheye yerleştirdi.

YENİ OYUN PLANI

Başbakan’ımızı âlâ-yı vâlâ ile misafir eden Obama’nın hemen peşinden Ahmet Türk ile Beyaz Saray’da verdiği fotoğraf, adrese teslim bir mektup zarfının içine yerleştirilmedi mi? Yeni dengeler, yeni ittifaklar ve yeni bir oyun planı devrede.

PKK KÜRT DEVLETİ KURUYOR

MHP ve CHP’lilere kolay anlayacakları bir dille açıklayalım: PKK, Kürt devletini, Türkiye’nin bir parçası üzerinde kurmaktan, Suriye’de kurabilmek için vazgeçti. PKK, Suriye’de bir devlet kuruyor.

PKK MİRASA KONDU

Karamsarlığa kapılacak olanlara, bu gelişmenin iyi tarafını gösterelim. Dün kaybedecek hiçbir şeyi olmayan, bu yüzden yakıp yıkan PKK’nın artık hesapsız gittiği takdirde kaybedecek çok şeyi var. Üstelik, konduğu mirası koruyabilmek için Türkiye ile iyi geçinmek zorunda.

TÜRKİYE HİMAYESİNDE KÜRDİSTAN

Demirtaş’ın “konfederasyon” önerisi, doğrudan Türkiye’nin himayesinde bir Kürdistan oluşturulmasını içeriyor. Kürtler yeteri kadar farkında, Türkiye’nin geri kalanı da fark etmeli. “Türkiye himayesi” taktik bir arayış değil, Kürtleri birbiriyle kavga etmeden bir arada tutmanın da yegane formülü.

KÜRT SORUNU BİTTİ KÜRDİSTAN SORUNU BAŞLADI

Kürt sorunu bitti sayılır. Kürdistan sorunu başladı; ama bu sefer başı belaya giren Türkiye değil bölgedeki Kürtler. Devlet sahibi olmak ne zor işmiş. Öğrenecekler.

(Yazının)