BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Türkiye’nin geleceği masaya yatırılıyor

Türkiye’nin gelecek vizyonu açısından büyük öneme sahip olan kongrede İklim Değişiklikleri nedenleri masaya yatırılacak

Abone ol

Küresel İklim Değişiklikleri etkilerini tüm dünyada kuraklık yada ani yaşanan su baskınları olarak kendisini gösteriyor.

Bu etkinler kimi zaman ciddi maddi kayıplara kimi zamansa can kayıplarına kadar varıyor.

Engebeli bir coğrafi yapıya, ciddi yapı stoğuna ve farklı iklim koşullarına sahip Türkiye’de ise gelecek 10 yıl büyük önem arz ediyor. İçmesuyu kaynaklarının korunması ve stabil kullanımı, taşkınları önleme ve korunma konularında ciddi tedbirler alınması gerekiyor.

Bu noktada Su Vakfı ve İstanbul Teknik Üniversitesi öncülüğünde alanında en etkili kurumlar ve uzmanların katılacağı Türkiye İklim Değişikliği Kongresi, TİKDEK 2013 organize ediliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İSKİ, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü,TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası ve On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nin desteklediği ve katılımcı olarak yer aldığı kongreye yerli ve yabancı çok sayıda uzman katılacak.

Türkiye’nin gelecek vizyonu açısından büyük öneme sahip olan kongrede İklim Değişiklikleri’nin; Nedenleri, Türkiye’ye etkileri, Ulusal Güvenlik, Sanayi, Ekolojik Sistem, Olası Afetler, Alınması Gereken Tedbirler ve Stratejiler gibi pek çok konu masaya yatırılacak.

Katılımın ücretiz olduğu kongreyle ilgili bilgilere www.tikdek.itu.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.