BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu planı yapmadıysanız önce hava durumuna bir göz atın.

Abone ol

Meteoroloji hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşte yurtta hava durumu...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz Kıyıları, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Karaman, Niğde, Sivas, Yozgat, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 5 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, iç ve batı bölgeler ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; iç ve batı bölgeler ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, düşük görüş mesafesi, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısı ile öğle saatlerinde bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kıyı Ege'nin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Antalya, öğle saatlerinde Adana ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Karaman ve Niğde, akşam saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinin kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s), bölgenin güney ve doğusunda yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusunda toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt, gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli, akşam saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında batılı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeybatısı ile Malatya, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-resmi-2013-05-24,-09.07.47.png

ekran-resmi-2013-05-24,-09.07.52.png

ekran-resmi-2013-05-24,-09.07.56.png