BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.383,47
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın lideri Nurcu çıktı!

Hasan Cemal'e konuşan Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Sabri Ok çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kandil ilk defa bu kadar ağız değiştirdi. Yıllarca tehditkar ifadeler kullanan terör örgütü PKK yöneticileri barış sürecine girilmesiyle beraber söylemini değiştirdi. Kandil'in en önemli 3 yöneticisi bu defa Türk ailelerine seslenerek şaşırtan mesajlar verdi. 'Analar ağlamasın' siyasetine başlayan Karayılan Türk askeri ve Türk annelerine seslendi.

Röportajda bir detay daha dikkat çekti. PKK'nın şahin kanadından olarak bilinen Cemil Bayık'ın geçmişte PKK'ya katılmadan önce 'Nurcu' olduğu iddia edildi.

İlk defa Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Sabri Ok üçü birlikte röportaj verdiler. Hasan

CEMİL BAYIK NURCU ÇIKTI!

Hasan Cemal yazısında Cemil Bayık ile ilgili çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. PKK'nın kurucu kadrosunda yer alan ve Öcalan ile birlikte örgütün en eskilerinden biri olan Cemil Bayık Nur cemaati içerisinde yer almış. Çocukluğun Kuran kursuna giden Bayık devrimci olana kadar Nurculuğa devam etmiş.


ÇEKİLME AKSADI

Karayılan çekilme sürecinde 8 Mayıs'tan bu yana 5 grubun vardığını ancak son dönemde yağışlardan dolayı aksamaların olduğunu belirtti.

Cemal'e konuşan üçlü çarpıcı açıklamalarda bulundu. Üçlü "Türk analarının acısını elbette paylaşıyoruz" dedi.

TÜRK VE KÜRT ANALARI AĞLAMASIN

Karayılan, “Artık Türk ve Kürt analarının ağlamalarını istemiyoruz. Her iki tarafta yaşamını yitirenlerin anısına barış ve kardeşliği tesis edelim. Şu bir gerçek; karşımıza çıkarılan askerler bizim düşmanımız değildir. Düşman, Kürtlere karşı inkâr siyasetini geliştiren kurumdur. İnkar biterse düşmanlığın temeli de sona erer” diyor.

ANALARIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ

Karayılan şehit ailelerin annelerine mesaj vererek şunları söyledi "Yaşamını yitirmiş askerlerin analarına mesajımız odur ki, bu kavga bizim tercihimiz değildi. Artık hem Türk analarının hem Kürt analarının gözyaşı dökmelerini ağlamalarını istemiyoruz. Her iki tarafta yaşamını yitiren, şehit düşen gencecik insanlarımızın anısına, barış ve kardeşliği tesis edelim diyoruz. Şimdiye kadar düşenler düştü. Artık kimse düşmesin. Bize onların bıraktığı miras kör bir kavga değil, barış ve kardeşlik olsun diyoruz. Tüm anaların; Türk olsun, Kürt olsun hepsinin acısını paylaşıyoruz. " dedi.

CEMİL BAYIK DA MESAJ VERDİ

Örgütün bir dönem şahin kanadından olarak tanımlanan Cemil Bayık bu sözleri inkar ederek annelere mesaj verdi “Biz savaşmak zorunda kaldık. Kimse isteyerek savaşmaz. Savaşta istenmeyen durumlar da yaşandı. Barış tesis edilmeden, acıları da tam olarak paylaşmak mümkün değildir. Barışı esas analar gerçekleştirecektir. Türk anaları da bunun için, barış için mücadelede öncülük etmeliler.”

Başkan Yardımcısı Sabri Ok da annelere şu şekilde mesaj verdi “Anaların duygularını ifade etmek çok zor. En iyi cevap, onurlu ve güzel bir barış olacaktır analar açısından.”

karayilan-sabri-ok-cemil-bayik-hasan-cemal.jpg 

TÜRK ASKERİ DÜŞMAN DEĞİL

Karayılan Türk askerine de seslenerek “Şu bir gerçek; karşımıza çıkarılan askerler bizim düşmanımız değildir. Düşman, Kürtlere karşı inkâr siyasetini geliştiren, yöneten kurumdur. Kavganın nedeni inkârdır. İnkâr siyaseti ortadan kaldırılırsa düşmanlığın temeli de sona erer.” dedi.

ASKERLER EZİLEN HALKIN EVLADI!

PKK'nın kadın kadrosundan Ronahi Serhat askerler için "ezilen emekçi halkın evladı" tanımlamasında bulundu.

KANDİL, AKİLLER, AKADEMİSYEN VE GAZETECİLER ÖCALAN İLE GÖRÜŞSÜN

Cemil Bayık, Abdullah Öcalan ile görüşmelerin önünün açılması gerektiğini ileri sürerek “Bugün çözüm süreci, Başkan Apo merkezli yürüyor. Bunun için Kandil’den bir heyet, bir KCK heyeti de, BDP heyeti de, Âkil İnsanlar da, akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar da Önder Apo ile görüşebilmeli.” dedi.


ÖCALAN NURCU OLACAKTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın "Öğrenci yurdundayken namaz kılan üç arkadaş." olarak tabir ettiği terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Durmuş Yılmaz ile birlikte okuyan Yakup İnce geçtiğimiz yıl Aralık ayında Cihan Haber Ajansı'na konuşmuştu.

İnce, okul yıllarında Öcalan’ın 5 vakit namazını kıldığını ve Nur sohbetlerine gelmek istediğini söylemişti. İnce, Öcalan’ı sohbetlere götürmediği için çok pişman olduğunu ifade etmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından dile getirilen olay 1965’de Ankara Tapu Kadastro Meslek Lisesi'nde yaşandı. Liseyi kazanan Yakup İnce burada Merkez Bankası eski Başkanı ve halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Durmuş Yılmaz ile tanışır. İkili sıkı arkadaş olur ve namazlarını 5 vakit camide kılmaya başlarlar. 3. sınıfa gelen ikilinin önünü bir gün hiç tanımadıkları lise 1. sınıf öğrencisi olan Abdullah Öcalan keser. Öcalan, İnce ve Yılmaz’a camiye gitmek istediğini söyler. Öcalan, Yılmaz, İnce’nin de bulunduğu 5 kişilik grupla camiye gitmeye başlar. Öcalan, bir yıl boyunca hiç namazlarını aksatmadan camiye gider, namazlarını kılar. 1965 Ekim’de Öcalan, Yılmaz ve İnce’nin önü Selahattin Yeşilyurt ve Mustafa Yeşilyurt tarafından kesilir ve Nur sohbetlerine davet edilir. Yakup İnce, daveti kabul ettiklerini ancak kendisinin Abdullah Öcalan’ı sohbetlere götürmediğini okula gönderdiğini belirtmişti.

ocalan-nurcu.jpg