BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.507,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan alkol yasağını böyle anlattı

Başbakan Recep Erdoğan CHP'lilerin itiraz ettiği alkol düzenlemesiyle igili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, eleştirilere "Çocukların gece gündüz içip kafa kıyak dolaşmalarını istemiyoruz" diye cevap verdi ve gelişmiş ülkelerdeki uygulamaları örnek verdi.

Tekirdağ rakısına gönderme yaparak "Bunlar Tekirdağ’ın ismini de unutturmak istiyor" diyen CHP'li bir vekil için Erdoğan, "Nerden bulmuşlar bunları böyle. Özel sipariş versen bulamazsın" ifadelerini kullandı.

BATIDA DA BÜTÜN BU UYGULAMALAR VAR

Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Dün gece Meclis'ten geçen alkol düzenlemesi Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi:

"Alkolle ilgili yasal düzenleme yaptık. MHP'nin desteği CHP'nin kösteği vardı. Ama yarabbi neler söylüyorlar neler. Siz alkolü yasaklıyorsunuz. İşte siz Türkiye'de alkolü yasaklıyorsunuz. Yav biz Türkiye'de alkolü yasaklamıyoruz. Anayasa'nın 58. Maddesinin gereğini yapıyoruz. Bunu yaparken de diyoruz ki camilere eğitim öğretim kurumlarına 100 metre mesafede olması gerekir. Ve bunun reklamı, tanıtımı, yazılı görsel, işte sosyal medya, yani her türlü internet medyasında reklamını yasaklıyoruz, yapılan iş bu. Niye?

DEVLET GENÇLİĞİNİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYACAK

Bir devlet gençliğini, insanını tabi ki kötü alışkanlıklardan koruyacak. Biz bunu teşvik mi edelim? Bu yapılan iş ilk defa Türkiye'de yapılmıyor. Dünyanın neresine gidersen git Amerika'sında da Batı'da da bütün bu uygulamalar var. İçebileceğiniz yerler belli.

SİPARİŞ VERSEN BULAMAZSIN

Bütün bunlar çok açık ortadayken, hele hele bir tanesi kalkmış çok enteresan, 'bunlar Tekirdağ'ın ismini de unutturmak istiyorlar' diyor. Böyle yanlış bir yaklaşım olur mu? Bu tür milletvekillerinden, hakikaten CHP'yi Allah korusun. Nereden bulmuşlar bunları böyle? Özel sipariş versen bulamazsın. Tekirdağ rakısı varmış. Eee? Şimdi bu yasaklanınca Tekirdağ ortadan kalkacak, haritadan silinecek. Kimlerle uğraştığımızı görüyorsunuz di mi? Bunlar TBMM kürsüsünü işgal ediyorlar. Demokrasi bu değil. Ve şunu da tabi kabul etmekte zorlanıyorlar. Millet egemenliğine milletin seçip gönderdiği 326 milletvekili ile AK Parti'nin orada bulunmasını hazmedemiyorlar. Aynı şekilde komisyonlarda…" ifadelerini kullandı.

KAFA KIYAK DOLAŞAN NESİL İSTEMİYORUZ

Erdoğan, çoğunluğun azınlığa zulmetmesini istemediklerini, ama azınlığın da alavere dalavere ile çoğunluğa zulmetmesine asla tahammül etmeyeceklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"326 milletvekiline benim milletim 'git de orada böyle bir ufak gruba ezil' diye yetki vermedi. 'Git benim haklarımı orada koru savun' diye yetki verdi. Gereği neyse gereği de yapılır. Biz Anayasa'nın 58. Maddesinin gereğini yerine getirdik. Gereğini de yapacağız, yapmaya da mecburuz. Afedersiniz, ufacık çocukların şaribül leyli ven nehar olmasını istemiyoruz. Yani gece gündüz içen, gece gündüz böyle sekr halinde kafa kıyak dolaşan, böyle bir nesil istemiyoruz. Uyanık olacak, diri olacak, bilgiyle mücehhez olacak, böyle bir nesil istiyoruz. Bunun adımlarını atıyoruz.

UNUTTU AYRANI MATUHA DÖNDÜ KÖR OLASI

Öyle diyor Malatya milletvekillerinden bir tanesi: 'Ayran getirin diyor'. Ayrana çok hasretsen benim özel misafirim ol, ben sana ayran ikram ederim ama unutma ki anan da ninen de hepsi o ayranlarla yetiştiler ve onların milli içkisi ayrandı. Zaten böyle diyor şair: 'Unuttu ayranı, matuha döndü kör olası' diyor."