BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  DÜNYA

Suikast kurbanı Çeçen son yolculuğuna uğurlandı

Suikast sonucu hayatını kaybeden Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Başkonsolosu Medet Ünlü, memleketinde ailesi ve sevenleri tarafında...

Abone ol

Suikast sonucu hayatını kaybeden Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Başkonsolosu Medet Ünlü, memleketinde ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
Ankara’daki ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Medet Ünlü (53), Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesinde düzenlenen aile töreni sonrası, Cuma namazını müteakip köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze, ilk olarak Medet Ünlü’nün baba ocağına getirildi. Medet Ünlü’nün tabutu Çeçen bayrağına sarılırken, defin öncesi evin bahçesine taşınan naaş başında, aile fertleri ve yakınları topluca dua etti. Daha sonra ailesi ve sevenleri tarafından omuzlara alınan Ünlü’nün naaşı, köy mezarlığında toprağa verildi.
Çeçen Hakları İnisiyatifi Yürütme Kurulu Üyesi ve Sözcüsü Kenan Kaplan, cenaze töreninin ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Çeçen mücadelesinin yılmaz savunucusu Medet Ünlü kardeşimizi kaybettik. Bu, Türkiye’de işlenen cinayetlerin son halkası. Maalesef bu cinayetlerden hiçbirinin zanlısı bulunamadı. Daha önce hayatını kaybeden kardeşlerimiz Türk vatandaşı değildi. İlk defa bir Türk vatandaşı olan Çeçen kardeşimize de namlu çevrildi. Tetiği çekenlerin ve arkasında olanların bir an önce meydana çıkarılmasını bekliyoruz. Çerkes ve Çeçen halkı tarih boyunca büyük mücadeleler verdi. Hiçbir zaman boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek. Medet Ünlü’nün bıraktığı mücadele bayrağı elden ele geçerek, Kuzey Kafkasya bağımsız olana kadar sürecek.”
(İHA)