BIST 10.111
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,15
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bölükbaşı'ndan hükümete sert sözler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, referandumda asıl amacın HSYK'yı ele geçirmek olduğunu iddia etti.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, ''Referandumda AKP'nin asıl hedefi, Anayasa Mahkemesini ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu (HSYK) ele geçirmektir'' dedi.

Bölükbaşı, partisinin Eskişehir İl Başkanlığınca Taşbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, anayasa referandumunun bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı ortamında gerçekleştiğini belirterek, AK Parti'nin anayasa değişiklik paketiyle iki gizli amaca ulaşmak istediğini ileri sürdü.

Anayasa değişikliğinin daha fazla demokrasi ve daha fazla hukuk getirmek için yapılmadığını iddia eden Bölükbaşı, şöyle konuştu:

''Referandumda AKP'nin asıl hedefi, Anayasa Mahkemesini ve HSYK'yı ele geçirmektir. 12 Eylülün izlerini silmek gibi bir niyetleri olsa YÖK'ü ele alırlardı. Ama ne ilginçtir ki; değişiklik paketinde YÖK yoktur. Neden yoktur? Çünkü YÖK'ü ele geçirmiştir. Sayın Başbakan, siyasi hayatının son kumarını oynamaktadır. (12 Eylül anayasasının izlerini siliyoruz, 12 Eylül ile hesaplaşmanın önünü açıyoruz) diyorlar. Bunların hepsi birer kuyruklu yalandır. Asıl amaçlarını gizlemek için anayasa paketine makyaj olarak bazı maddeleri yerleştirmiştir. Amaçlarından birincisi PKK açılımının önünü açmak. İkincisi de 8 yıllık AKP iktidarı dönemindeki hırsızlık ve yolsuzlukların hesabını yargı önünde vermekten kaçmaktır. AKP açısından anayasa paketinin özü ve esası yargıyla ilgili düzenlemelerdir. Gerçek ülkücüler, 12 Eylülde Başbakan ve arkadaşlarına sandık başında cevap verecektir. Orada atılacak tokadın sesi sadece Ankara'da değil, Erbil'de, Erivan'da, Brüksel'de ve Washington'da da duyulacaktır.''

Bölükbaşı, daha sonra MHP'ye katılanlara parti rozeti taktı.