BIST 10.169
DOLAR 32,25
EURO 35,16
ALTIN 2.469,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'in istediği oldu Sav çileden çıktı

Önder Sav öyle bağırdı ki koridorda sesi yankılandı. İşte kriz yok denilen toplantının müthiş ayrıntıları;

Abone ol

CHP'de Önder Sav gerilimi sürüyor. Dün toplanan Parti Meclisi'nde Önder Sav ile PM Üyesi Enver Aysever arasında çok sert tartışmaların yaşandığı ortaya çıktı. İddialara göre Sav, toplantıda edilen bir söz nedeniyle ayağa kalktı ve Tekin'i savunan PM Üyesi Enver Aysever'e "haddini bil" diye çıkıştı! İşte PM'yi geren o ilginç tartışmanın perde arkası;

Gürsel Tekin'in istediği oldu, 48 oyla MYK üyeliğine seçildi!  Tarafların "sorun yok, kriz yaşanmadı" açıklamalarına rağmen dün toplanan Parti Meclisi'nde CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın zaman zaman sinirlendiği hatta ayağa kalkıp bağırdığı iddia edildi!

İNTERNETHABER'in edindiği bilgiye göre Tekin'in adaylığının tartışıldığı toplantıda, Güneydoğu Raporu yeniden gündeme geldi ve sert tartışmalar yaşandı. Tekin'i eleştiren muhalif kanada itiraz ise CHP PM üyesi Enver Aysever'den geldi. İddialara göre Arsever, parti içi demokrasiyi hatırlatırken söylediği "CHP ne çektiyse, bu dinazorlaşmış yapıdan çekmiştir" sözleri,  CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı çileden çıkardı!

SAV'IN SÖZLERİ KORİDORDA YANKILANDI!

CHP Genel Sekreteri Sav'ın Aysever'in sözlerini eleştirerek "haddini bil" diye bağırması, toplantıda iplerin birden gerilmesine neden oldu. Sav'ın bu sert çıkışına rağmen Aysever geri adım atmadı ve Gürsel Tekin'i desteklediğini söyleyerek "delegeler adına kimsenin söz sahibi olmadığını, bu konuda tek yetkili ismin de Kılıçdaroğlu olduğunu" ifade etti.

AYSEVER'E DANIŞMANLIK GÖREVİ

Bu sert tartışmaların ardından sürpriz bir gelişme yaşandı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aysever için "genel başkanlık katında" bir oda verilmesini istedi. Aysever'in partideki yeni görevi ise genel başkan danışmanlığı! CHP koridorlarından sızan bilgilere göre bu yeni atama "Sav merkezli gerilimi" daha da artıracak!