BIST 10.175
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.473,26
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bal'dan hükümete e-muhtıra çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Anayasa değişikliğini demokrasiye ihanet olarak nitelendirdi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, anayasa değişikliğinin yargı reformu olmadığını ileri sürerek, ''Bu değişiklik yargının siyasallaştırılmasını doğuracak demokrasiye karşı bir ihanettir'' dedi.

Bal, partisinin Konya İl Başkanlığınca Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çiftçi, esnaf ve memurun AK Parti Hükümeti döneminde adeta perişan hale getirildiğini, onların dertlerine derman olamadığını savundu.

AK Parti'nin Türkiye'nin terörle mücadele başarısını her geçen gün daha da gerilere götürdüğünü ileri süren Bal, AK Parti'nin terörle mücadelede de başarılı olamadığını ileri sürdü.

Anayasa değişikliğine de değinen Bal, MHP'nin 1995 yılından buyana 12 Eylül Anayasası'nın bir darbe anayasası olduğunu her platformda ifade ettiğini ve bu anayasanın kökten değiştirilmesi gerektiği görüşünü açıkça beyan ettiğini bildirdi.

Buna karşın AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliğinin kökten bir değişiklik olmadığını, toplumun tüm katmanlarının görüşü alınmadan Meclis'e dayatıldığı için karşı çıktıklarını dile getiren Bal, ''Bu değişiklik milletin anayasası değildir. AK Parti anayasasıdır. Bu nedenle hazırlanış usulüne kökünden karşı çıkmaktayız'' dedi.

Bal, değişiklik paketinde yaşlı, çocuk, özürlü ve şehit yakınlarıyla ilgili maddeler yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''8 yıldır yaşlı, çocuk ve özürlülerle ilgili bir adım atmayan AK Parti, şimdi bu maddeleri koyarak, değişikliği güzel göstermeye çalışmaktadır. Bunlar aldatma ve kandırma maddeleridir. Bu maddeler, çocuklara sevgiyi, yaşlıya hürmeti, şehide saygı, sevgi ve muhabbeti siyasi ranta çevirebilmek için aldatma ve kandırma maddesi olarak konulmuştur.''

''AKP YÜZLEŞECEKSE E-MUHTIRA İLE YÜZLEŞMESİ LAZIM''

AK Parti'nin değişiklikleri yargı reformu olarak halka sunduğunu ancak reformla bir alakası olmadığını iddia eden Bal, şöyle devam etti:

''Yapılan değişikliğin yargı reformuyla alakası yok. Bu değişiklik yargının siyasallaştırılmasını doğuracak demokrasiye karşı bir ihanettir. MHP 12 Eylül'de en ağır tahribata uğrayarak nesillerini kaybeden bir camianın mensubudur. Parti yöneticilerinin tümü işkencelerden geçirilmiştir. Bu 12 Eylül'le hesaplaşmak bizim işimizdir. AKP '12 Eylül'le hesaplaşacağız' diye geçici 15. maddeyi kaldırmak istiyor. AKP 12 Eylül'le yüzleşemez çünkü mağduru değil mahsulüdür. Eğer yüzleşecekse AKP e-muhtıra ile yüzleşmesi lazım. Açıkta ilan ediyor 'ben yazdım, koydum oraya' diyor. AKP de buna ödün veriyor. Üstelik şeref madalyası veriyor. Altına trilyonluk araba veriyor.''