BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bölükbaşı MHP'yi neye benzetti?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, iktidara geldiklerinde sorunları çözeceklerini iddia etti.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, ''Türk milleti müsterih olsun; Türkiye'nin milli birliğinin savunucusu olan son direnç kalesi milliyetçi hareket düşürülemeyecektir, zapt edilemeyecektir'' dedi.

Bursa'da Dış Türk Dernek yöneticileriyle bir araya gelen Bölükbaşı, burada yaptığı konuşmada, MHP olarak dış Türklerin sorunlarını çok iyi bildiklerini, iktidara geldikleri zaman da bu sorunları birer birer çözeceklerini belirtti.

Bir gazetecinin ''Haziran ayında yapılacak seçimlerin, tarihin en önemli seçimi olduğunu ve Türkiye'nin kaderinin değişeceğini söylüyorsunuz. Neden?'' sorusu üzerine Bölükbaşı, Türkiye'nin tarihi bir yol ayrımına geldiğini söyledi.

Bölükbaşı, 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminin tahribatının ortada olduğunu ileri sürerek, ''Ekonomideki tahribat, yoksulluk ve işsizlik alanındaki geldiğimiz nokta ortadadır. Türkiye'nin cephelere ayrılmış olması, ortak milli ve manevi değerlerin bir çatışma aracı haline getirilmesi gerçeği ortadadır'' diye konuştu.

Türkiye'de yolsuzlukların AK Parti döneminde hiç görülmemiş boyutlara ulaştığını iddia eden Bölükbaşı, şöyle devam etti:

''AKP yeniden iktidara gelebilirse Türkiye için bir kader haline gelecektir. Türk milleti, 126 gün sonra 'Yoksulluk Türkiye için bir kader haline gelsin mi?' Cepheleşmeler daha da derinleşsin, Türkiye ortak milli değerler etrafında bir çatışma ortamına mahkum mu edilsin? Yolsuzluklar daha da azgınlaşsın, çalanın hırsızlık yapanın yanına kar kalsın, adalet önünde hesap vermekten kurtulsun mu? Bunu mu istiyor? Buna karar verecektir. Başbakan'ın PKK açılımının ki açılımın mimarı Başbakandır, Habur'un da mimarı Başbakandır. Yeni Haburlar istiyor mu Türk milleti, etnik temelde bir ayrışma ve çatışma ortamına çekilmeyi çocuklarının yaşayacağı bir Türkiye olarak görüyor mu? Buna karar verecektir. O bakımdan hayati bir seçimdir, kader seçimidir.''

''MİLLİYETÇİ HAREKET DÜŞÜRÜLEMEYECEKTİR''

Bölükbaşı, ''MHP'nin yargı reformuna destek vermemesi durumunda seçim barajının altında kalacağına yönelik bazı sesler yükseliyor. Bu konuda partinin tavrı ne olacaktır?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Sayın Başbakan ve arkadaşları 'MHP'nin ne kadar önünü kesebiliriz, milliyetçi harekete teveccüh gösteren Türk milletinin ne kadar moralini bozup da milliyetçi harekete yönelmelerini engelleyebiliriz?' diye MHP'siz bir meclis arayışına girmişlerdir. Niye MHP'siz bir meclis istiyorlar? Niye MHP'nin tek başına iktidar olmayacağı bir meclisi sağlamaya çalışıyorlar? Sebebi açıktır, PKK açılımını sayın Başbakanın ilerletebilmesinin yolu MHP'nin mecliste olmamasından geçmektedir. Milliyetçi hareketin içinde olacağı bir mecliste ne kadar sandalye sayısına sahip olurlarsa olsunlar Türkiye'yi bölme projesi olan PKK açılımını ilerletemezler. Bunu çok iyi biliyorlar. Devletin tasfiyesinin yolu PKK açılımıyla, kuruluş felsefesinin kuruluş temellerinin yıkılmasının yolu MHP'nin tasfiyesinden geçmektedir. Çünkü MHP Türkiye'nin milli birliğinin temel harcı, bin yıllık kardeşliğin ana teminatıdır. Bu engel ortadan kalkarsa İmralı canisiyle sürdürdükleri pazarlığa uygun olarak Türkiye'yi etnik temelde bir ayrışma sürecine daha sokabileceklerini düşünmektedirler. Ancak Türk milleti müsterih olsun Türkiye'nin milli birliğinin savunucusu olan son direnç kalesi milliyetçi hareket düşürülemeyecektir, zapt edilemeyecektir.''