BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  MEDYA

TRT Hıncal Uluç'u zavallı ilan etti

TRT ile Hıncal Uluç arasındaki tartışma büyüdü. Uluç'un TRT'nin zavallı hali yazısına zehir zemberek yanıt geldi

Abone ol

Defne Joy Foster'a yönelik yazısı ile büyük tepki toplayan Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'un başı TRT ile de dertte.

Erzurum'daki kış olimpiyatlarının yayını nedeniyle başlayan tartışma biteceğe benzemiyor. Hıncal Uluç'un yazılarına daha önce iki kez açıklama gönderen TRT bu kez de Uluç'un "TRT'nin zavallı hali" başlıklı yazısına yanıt verdi.

Uluç'un geçmiş dönemde kurumdan aldığı büyük paraları gündeme getiren TRT, yazarı "zavallı" ilan etti.

Açıklamada, "Geçmişte TRT'den nemalanıp bugün her dem TRT'ye vuranlar; siyah beyaz nostaljisi içinde "Zavallı TRT" deyip; zavallı hallerini sergileyeceklerdir!" denildi.

TRT'nin "bir yalan makinasını" deşifre ediyoruz..." sözleriyle başlayan açıklamadan çarpıcı bölümler şöyle:

"Yazarlıkta, tek malzemesi televizyon izlemek olanlar için TRT iyi bir kaynaktır. Yayın teması farklı 14 televizyon kanalımız, oturduğu yerden kurum yöneten yazarları da fikir sahibi yapar! Yeter ki bu tür yazarların, televizyon izlemeyi bilip; izlediğini anlama kapasitesi bulunsun.

TRT, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yayınını büyük bir başarıyla sürdürmektedir ve günlük ortalama 12 saat yayın yapmaktadır.

Hıncal Uluç isimli yazar, okuyucusuna sürekli TRT'nin kendisinin vergileriyle işlediğinden dem vuruyor. Tek bir programı 99 bölüm uzatan ve 10 yıl öncesinin rakamlarıyla TRT'den hatırı sayılır ücretler alırken (kendisi bu paraya yazılarında "çekirdek parası" diyor.) Türk Halkı'nın vergileri niçin gündeme gelmiyordu?

Hıncal Uluç'un ne kadar vergi verdiğini bilmiyoruz ama; vergilerle işleyen bir kurumdan ne kadar "kazanç elde ettiğini" biliyoruz! TRT, geçmişin peşkeşlerine son verdi ve son iki yılda ülkemizin parlayan yıldızı oldu.

Türkiye içinde onlarca ödül alan yurt dışındaki tüm yayıncı birliklerinde yönetime giren TRT, izlediğini anlayanlar; anladığını aktarabilenler için büyümesini sürdürecek ve pek yakında TRT-SPOR kanalını açarak, kötü niyetlilere "rahatsızlık vermeye" devam edecektir.

Geçmişte TRT'den nemalanıp bugün her dem TRT'ye vuranlar da; siyah beyaz nostaljisi içinde "Zavallı TRT" deyip; zavallı hallerini sergileyeceklerdir!"

ULUÇ'UN TRT'Yİ KIZDIRAN YAZISI

Uluç son yazısında TRT'nin açıklamasını eleştirmiş, "Böyle küstah, böyle aşağılayıcı, böyle yanlışlar, yalanlar, iğrenç imalar ve saptırmalarla dolu, bu kadar aptalca bir yazıyı ben yazabilirim. Sadece beni ve benim yöneticilerimi ilgilendirir. Ama bir kamu kuruluşunun, benim paramla maaş alan, bu halkın vergileri ile beslenenlerin, devleti ve kamuyu da temsil ettiklerini bilerek, saygılı bir dil kullanmaları ve net yanıtlar vermeleri gerekir. TRT adına, halk adına, kamu adına utanmazlık yapılmaz" diye eleştirmişti.