BIST 9.679
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.419,24
GÜNCEL

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenler yeni rektör Melih Bulu'ya sırtını döndü

İSTANBUL Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör krizi yaşanıyor. AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını akademisyenler devir - teslim töreninde arkalarını dönerek protesto ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasına tepki gösteren akademisyenler, bugün saat 12:00'de üniversite kampüsünde yapılan devir-teslim törenine cübbeleriyle katıldı.

Devir- teslim töreninde rektörlük binasına sırtlarını dönerek tepki gösteren akademisyenler "öğrencilerimiz serbest bırakılsın" dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya üniversite 'seçimle gelmediği' için karşı çıkıyor. 

Boğaziçi'ne kelepçe

Üniversitede dün öğrenciler gösteriler düzenlemiş ve 'Kayyum rektör istemiyoruz' sloganları atmıştı. Polis kampüs girmiş ve Boğaziçi Üniversitesi'nin kapılarına kelepçe takması gündeme oturmuştu. 

Gözaltına alınan öğrenciler
Dün düzenlenen gösterilerde 17 öğrenci gözaltına alınmıştı. Emniyet kaynaklarının açıklamasına göre bu öğrencilerden 15'i Boğaziçi üniversitesi öğrencisi değildi, farklı üniversitelerden gelmişti. Sosyal medyada ise gözaltına alınan öğrencilerin isimleri ve hangi üniversitelerden olduğunu gösteren bir liste dolaşıyor işte o liste:

Boğaziçi Üniversitesi güney kampüsü içinde akademisyenlerin eylemi sürerken, üniversite dışında da polisler bekliyor. Öğrenci kartı olanlar dışında içeri kimse alınmıyor.

Sitene Ekle