BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.386,19
HABER /  GÜNCEL

Bodrumlu iki gündür kan ağlıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki çöp depolama alanında metan gazı patlamasından çıkan yangın iki gündür söndürülemiyor.

Abone ol

Muğla'daki orman yangının söndürme çalışmaları sırasında iki orman işçisi de kayalıklardan düşerek yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki Bodrum ile birlikte çevre belde belediyesinin çöplerinin döküldüğü çöp depolama alanında pazartesi günü saat 01.00 sıralarında metan gazı patlamasıyla yangın çıktı. Alevler kısa sürede yakındaki makilik ve bozuk orman alanına da sıçradı. Alevlere, gece boyunca Bodrum ve çevre belediyelerin itfaiye araçları ile Bodrum Orman işletme Müdürlüğü'ne ait ararözlerle müdahale edildi. Müdahale ile ormanlık ve makilik alandaki yangın, öncelikli olarak söndürüldü.

MÜDAHALE SÜRÜYOR

Çöplükteki yangına müdahale edilirken dün saat 15.30 sıralarında ikinci bir metan gazı patlaması meydana geldi. Bu nedenle çöplükteki yangın daha da genişledi. Alevler yine makilik ve ormanlık alana da sıçradı. Bu defa Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki helikopter, bir uçakla havadan da müdahalede bulunuldu. Milas ve Yatağan Orman İşletme Müdürlükleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Kaymakamlığın talimatıyla bölgedeki su tankerleri ve iş makineleri de bölgeye yönlendirildi. Havadan ve karadan etkin müdahale ile makilik ve ormanlık alandaki yangın, Pedasa Yaylası'ndaki ormanlık alana ulaşmadan söndürüldü.