BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.404,37
HABER /  GÜNCEL

Yıktıkları yerleri şimdi temizliyorlar

İngiltere'de hükümet, geçen haftaki yağma ve kundaklama olaylarından suçlu bulunan kişileri yıktıkları mahallelerde temizlik ve tamirat işlerine koşmayı planlıyor. Kimliklerini belli etmek için parlak renkli üniformalar giydirilecek.

Abone ol
İngiltere hükümeti, geçen haftaki yağma ve kundaklama olaylarına karışanların turuncu tulumlar giydirilerek yıktıkları mahallelerin temizlik ve onarımıyla görevlendirileceğini söylüyor.

Muhafazakar Parti önderliğindeki koalisyon hükümetinin Başbakan Yardımcısı, Liberal Demokrat lider Nick Clegg, evleri ya da işyerleri hasar gören ya da kimi durumlarda tamamen yıkılan mahalle sakinlerinin eğer isterlerse olayların sorumlularıyla yüzleştirileceğini de açıkladı.

Ülke genelinde gözaltına alınan üç bin kadar kişiden yaklaşık 1.400'ü hakkında dava süreci başladı.

Londra başta olmak üzere İngiltere'nin bir dizi kentinde dört gün boyunca süren olaylarla ilgili olarak şu ana dek mahkemeye çıkarılan zanlılar arasında 18 yaşın altında çok sayıda genç var.

Yetişkin zanlıların ise yüzde 60'dan fazlasının sabıkalı olduğunu söyleyen Nick Clegg, ''Suça geri dönen bu insanlara karşı bir ülke olarak çare bulamadık; bu yüzden binlerce masum kişinin hayatı geçen hafta gereksiz yere zarar gördü'' diye konuştu.

Suç işleyenlerin kurbanlarıyla yüz yüze gelmesine büyük önem verdiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, ''İşledikleri suçun bir insanın hayatını nasıl mahvettiğini görmeli, yaptıklarının hesabını vermeli ve özür dilemeliler'' dedi.

Öte yandan Londra'da polis, geçen hafta başkentin batısında mahallesini korumaya çalışırken üzerine saldırılan ve aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybeden emekli bir adamın ölümüyle ilgili soruşturmada, 16 yaşında bir gence cinayet suçlaması getirildiğini bildirdi.