BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

BM'den Kaddafi'ye 'insani' çağrı

BM yetkilileri Kaddafi'ye uluslararası yardım kuruluşlarının ülkeye girmeleri için izin vermesini istedi

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani işlerden sorumlu yardımcısı Valerie Amos, Libyalı yetkililerden, insani yardım kuruluşu görevlilerinin ülkeye girmelerine izin vermelerini istediklerini söyledi.

BM'de gazetecilere Libya'daki insani durumla ilgili bilgi veren Amos, Libya'nın içinde bulunduğu insani durumla ilgili fazla bilgi edinemediklerini, o yüzden de ülkedeki ihtiyaçları tespit edemediklerini belirtti. Amos, uydu görüntüsü yoluyla Tunus, Mısır ve Nijer'le olan sınır bölgelerinden Libya tarafındaki durumla ilgili bilgi almaya çalışacaklarını ifade etti.

Tunus'a yarın giderek oradan Libya-Tunus sınırındaki durumu göreceğini söyleyen Amos, bir soru üzerine, Libyalı çok az insanın ülkeden ayrıldığını, ülkeden ayrılmak isteyen Libyalıların engellendiği yönünde haberler bulunduğunu, ancak bunları da teyit edemediklerini ifade etti. Amos, sınır bölgelerindeki durumu gördükten sonra uluslararası topluma insani yardım çalışmaları için bağış çağrısında bulunacağını da bildirdi.

Amos, Libya'ya komşu ülkelerin sınırlarını açık tutmaya devam etmelerini de istedi.

BM verilerine göre, Kaddafi rejiminin ülkede çıkan protestoları sert şekilde bastırmaya başlamasının ardından çoğunluğunu göçmen işçilerin oluşturduğu yaklaşık 100 bin kişi Tunus'a, bir o kadarı da Mısır'a kaçtı.