BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Colin Firth, Oscar aldıktan sonra neler anlattı?

"En İyi Erkek Oyuncu" Oscar'ıyla sinema oyunculuğunu taçlandıran Colin Firth bundan sonra komedi filmi çevirmek istiyor. Queen grubunun 40. kuruluş yıldönümü bir sergiyle kutlanıyor.

Abone ol

Geçen haftasonunda dağıtılan Oscar ödüllerinde, beklendiği gibi King's Speech (Zoraki Kral) filminde oynadığı 6. George rolüyle, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne değer görülen ve dünya medyasında İngiliz sinemasının kralı ilan edilen Colin Firth, başarısının doruklarında geziyor şu günlerde...

İngiltere'de Colin Firth'in Kraliçe 2. Elizabeth tarafından onurlandırılması çağrıları artarken, bir köşe yazarı, 80 yaşındaki teyzesinin tek başına sinemaya gidip filmi izlediğini, bir diğeri de, hem 20 yıldır sinema kapısından girmemiş insanların, hem de gençlerin filmi izlemeye koştuğunu yazdı.

Colin Firth, Los Angeles'deki zafer gecesinin ardından BBC'ye verdiği mülakatta duygularını ve bundan sonra ne yapmak istediğini anlattı.

40. Kuruluş yıldönümünde Queen grubu

Ve bundan 40 yıl önce, 1971 Mart'ında rock yıldızları olmak isteyen ve Rock yıldızlarına yaraşır şekilde dünyayı gezmeyi kafalarına koyan bir grup genç adam, Londra'da bir araya gelmişti.

Çok geçmeden Queen grubunu oluşturan dörtlünün düşleri, gerçek oldu.

Grubun kuruluşunun 40. yıldönümü dolayısıyla, Queen'in ilk yıllarındaki çalışmaları üzerinde odaklanan bir sergi açıldı bu hafta Londra'nın doğusunda.

Haftanın Sanat Kültür söyleşisinde, grubun bazı unutulmaz parçaları eşliğinde, Queen grubunun ilk dönemini anımsıyoruz.