BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

UÜ'de sandıktan Prof. Dilek çıktı

UÜ'deki rektörlük seçimlerinde en çok oyu 341'le Prof. Dr. Kamil Dilek aldı!

Abone ol

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) rektörlük seçimlerinde en çok oyu 341'le Prof. Dr. Kamil Dilek aldı.

UÜ Rektörlüğü için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mahmut Yavuz, Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay ve Prof. Dr. Kamil Dilek aday olmuştu. UÜ'nün 6'ıncı rektör adayının belirleneceği seçimlerde oy verme işlemi sabah saat 09.00'da Rektörlük A Salonunda başladı. 4 öğretim üyesinin aday olduğu seçimlerde sandıklar 16.00'da kapandı ve sayım işlemine geçildi. Toplam 821 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimlerde oy dağılımı şöyle oldu: "Prof. Dr. Kamil Dilek: 341, Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay: 183, Prof. Dr. Mahmut Yavuz: 150 ve Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay: 143" Bu arada, oy kullanılan 2 sandıktan geçersiz 7, boş 8 oy çıkması dikkat çekti. 3 ayrı öğretim üyesine de 1'er oy çıktı.

Seçimin galibi Prof. Dr. Kamil Dilek, sonuçların açıklanmasının ardından gazetecilere yaptığı değerlendirmede, "Üniversite öğretim üyelerinin yarısına güvenine layık olmak büyük bir mutluluk. En önemli söylemim; eski kırgınlıkları yok etmekti. Sürecin ilk bölümünü tamamlamış olduk. Bundan sonra YÖK ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirlerine kalmış bir durum." dedi.

Sandık Kurulunun, oy sırasına göre tutanakla tesbit ettiği 6 kişilik liste, en geç 7 Mart tarihinde Rektörlük tarafından YÖK'e gönderilecek. YÖK, yaptığı değerlendirmenin ardından 6 kişilik listeyi 3'e indirecek ve 21 Mart günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak. Cumhurbaşkanı Gül ise 3 adaydan birini Uludağ Üniversitesi Rektörü olarak atayacak.