BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BM ölü sayıcılığı yapıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır ve Suriye’de yaşananlar konusunda BM’nin kayıtsız kaldığını belirterek, “BM bunca kan akarken toplan...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır ve Suriye’de yaşananlar konusunda BM’nin kayıtsız kaldığını belirterek, “BM bunca kan akarken toplantı yapıyor karar alamıyor. Buradan bir kez daha soruyorum ne yapıyor BM? Ölü sayıcılığı yapıyor. Sorarsanız kaç tane Suriye’de ölü var. Cevabını verirler” dedi.
Türkiye’de görme engellilere Kabartma Kur’an hizmeti veren Türkiye Beyazay Derneği’nin girişimiyle, ikinci kez gerçekleştirilen “Uluslararası Braille Kur’an Konferansı”, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Suriye’de yaşananlara karşı renk, dil ve din farkı gözetmeden herkesin ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini söyleyen Bozdağ, “Ölümü durdur ondan sonra hangi yorumu yapıyorsan yine yap. Ama insanlar ölürken öldürülürken yorumlarla bir takım çıkar hesapları ile hadiseye bakanlar, engelli bir bakışa sahiptirler. BM bunca kan akarken toplantı yapıyor karar alamıyor. Buradan bir kez daha soruyorum ne yapıyor BM? Ölü sayıcılığı yapıyor. Sorarsanız kaç tane Suriye’de ölü var. Size rakamları verebilirler” şeklinde konuştu.
BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’ni hatırlatan Bozdağ, "Bu beyannameler öldürülenler Müslüman olduğu zaman ihlal edilmiyor mu? Bu sözleşme hükümlerinin ihlal edilebilmesi için öldürülenlerin gayrimüslim olması mı lazım. Eğer öldürülenler ya da Mısır’da bu katliama muhatap olanlar, gayrimüslim olsaydı acaba ’biraz daha bakalım, biraz daha inceleyelim’ diyenler, o zaman da aynısını söyleyebilecek miydi. Kardeşlerim, İnsan insandır. Dini dili, vatanı neresi olursa olsun insandır. Anasına, babasına, cinsiyetine bakmaksızın insanlıktan yana tavır koymaya mecburuz" diye konuştu.
Yaşanan olaylarda İslam dünyasının sıkıntılara maruz kaldığını dile getiren Bekir Bozdağ şunları söyledi;
"İslam dünyasında içinde bulunduğumuz zaman ne kadar esasında nasıl bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğumuzu daha net görüyoruz. Engelli bir bakış açısının ne kadar Müslümanları rahatsız ettiğini, İslam dünyasında ne kadar göz yaşına, ne kadar kana, ne kadar ızdıraba neden olduğunu hep beraber görüyoruz. Bugün Suriye’de 100 binden fazla Müslüman öldürülmüş durumdadır. Geçenlerde görüntüleri yayınlandı ve kimyasal silahlarla çocuklar, kadınlar, masum yüzlerce insan bütün dünyanın gözü önünde adeta canlı yayında öldürüldü. Yine Mısır’da aynı şey konusu. Bakıyorsunuz Esma bir keskin nişancının hedef gözeterek açtığı ateş sonucu şehit oldu. Orada da yüzlerce insan bir başka zalimin kurşunlarına hedef olarak hayatını kaybetti. Başka bir yere bakıyorsunuz Lübnan’da camide canlı bombalar patlıyor. İran’da başka yerde böyle. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun. Bu Kur-an’a, İslam’a, hakiki Müslümana yakışan bir durum mudur. Eğer Müslümanlar Kur-an’a engelsiz bakabilmiş olsalar ve onun mesajlarını bir takım ideolojik mesajlarla değiştirerek o mesajları farklı farklı yorumlar yerine hakikatin gözüyle bakabilmiş olsalar bunlar olabilir mi? Gözlerimiz, kalbimiz, vicdanımız varsa olup bitenler neden bizi rahatsız etmiyor?”
(İHA)