BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  DÜNYA

Merakla beklenen köprüde sona gelindi

İstanbul’da toplu ulaşım ağının en önemli bağlantı noktalarından biri olarak tasarlanan Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nde sona yaklaşıldı. Son p...

Abone ol

İstanbul’da toplu ulaşım ağının en önemli bağlantı noktalarından biri olarak tasarlanan Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nde sona yaklaşıldı. Son parçaları eklenen ve ayakları bitirilen köprünün en kısa sürede hizmete alınması planlanıyor.
Yapımına Ocak 2009 yılında başlanan ve İstanbul’da toplu ulaşım ağının en önemli bağlantı noktalarından biri olarak tasarlanan Haliç Metro Köprüsü, günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek. Yoğun İstanbul trafiğine nefes aldıracak olan Haliç Metro Köprüsü’nün diğer metro hatlarıyla da bağlantısı bulunuyor.
Marmaray ile birlikte 29 Ekim 2013’te açılması planlanan metro geçiş köprüsü ile Haliç’in iki yakası bir kez daha bir araya gelecek. 180 milyon TL’ye mal olan köprüyle İstanbul Metrosu birleşmiş olacak. İstanbul Metrosu’nun en önemli aşamalarından biri olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü inşaatı tamamlandığında, Hacıosman’dan metroya binen yolcular kesintisiz olarak Yenikapı aktarma istasyonuna ulaşacaklar. Yolcular burada Marmaray bağlantısıyla, Kadıköy-Kartal, Bakırköy-Atatürk Havalimanı veya Bağcılar-Olimpiyatköyü- Başakşehir’e kısa sürede ulaşabilecek.
Denizden 13 metre yükseklikte yapılan 430 metre uzunluğundaki köprüde, 47 metrelik iki taşıyıcı kule bulunuyor. Zemini balçık olan köprüde herhangi bir çökme yaşanmaması için kule ayakları deniz tabanından 110 metre dibe kadar batırılıp sabitlendi. Köprüdeki hummalı çalışma ise devam ediyor.
(İHA)