BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  DÜNYA

Ağlamak insanlıktır, adamlıktır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan’ın ağlamasını eleştirenlere, "Ağlamak ne zamandır zavallılık oldu. Ağlamak insanlıktır, ...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan’ın ağlamasını eleştirenlere, "Ağlamak ne zamandır zavallılık oldu. Ağlamak insanlıktır, ağlamak adamlıktır" diyerek yanıt verdi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’de görme engellilere Kabartma Kur’an hizmeti veren Türkiye Beyazay Derneği’nin girişimiyle, ikinci kez gerçekleştirilen “Uluslararası Braille Kur’an Konferansı”na katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programına ağlaması ile ilgili eleştirilere yanıt veren Bozdağ, "Esma’nın ve diğer şehitlerin durumu dile getirince Başbakanımız samimi gözyaşlarını tutamadı. Ama bir başkası çıktı ’bu çaresizliktir, zavallılıktır. Çocuk gibi ağlama’ dedi. ’Ben olsam ağlamam’ dedi. Ağlamak ne zamandır zavallılık oldu. Ağlamak insanlıktır, ağlamak adamlıktır. Ağlamak, merhametli olmanın göstergesidir. Ağlamak kalbi merhamet şefkat ve sevgiyle dolu insanın yapabileceği iştir. Ağlamak insan olduğumuzu gösterir. Kimler ağlamaz kalbi taşlanmış olanlar, taştan da katı olanlar ağlamaz. Taşlar içerisinde Allah korkusundan yuvarlananlar, su fışkıranlar, içinde sular kaynayanlar olduğunu Kur’an anlatır. Ağlamak, Peygamberlerin sünnetidir. Kur-an’da Allah ağlayanları met ediyor. Allah aşkına bugün Suriye’de olanlara biz ağlamayacağız da neye ağlayacağız. Esma’nın o şehadetine vicdan sahibi olan bir kişi, bundan rahatsızlık duymayacak ta neden rahatsızlık duyacak” dedi.
(İHA)