BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Obama’nın danışmanından Türk sağlık sistemine övgü

ABD Başkanı Barack Obama’nın danışmanlarından ve ABD’nin sağlık reformu “Obama Care”in yürütücülerinden Micheal M. Honda, Türkiye sağlık sis...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama’nın danışmanlarından ve ABD’nin sağlık reformu “Obama Care”in yürütücülerinden Micheal M. Honda, Türkiye sağlık sistemiyle ilgili, "Türkiye’nin sağlık sistemi ABD’ye uyarlanabilir bir model’’ dedi.
Türkiye’nin sağlık sistemi hakkında detaylı bilgiler almak üzere Türkiye’de bulunan Obama’nın sağlık danışmanlarından ve Obama hükümetinin aşamalı olarak uygulamaya başladığı sağlık reformu “Obama Care”in yürütücülerinden 17. Bölge Kaliforniya Kongre Üyesi Micheal M. Honda, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’ni ziyaret etti.
Dört saat süren ziyareti sırasında Türkiye sağlık sistemi ve hastaneciliği hakkında bilgiler alan Honda, ardından Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Müdürü Dr. Gürsoy Yıldırım’la birlikte hastaneyi gezdi.

“TÜRKİYE SAĞLIK SİSTEMİ ABD’YE UYARLANABİLİR BİR MODEL”
Türkiye sağlık sisteminin Amerikan sağlık sistemi için uyarlanabilir bir model olduğunu söyleyen Honda, “ Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde geçirdiğim 4 saatlik sürede çok etkilendim. Türkiye ‘de hangi ekonomik kesimden olursa olsun tüm vatandaşlar kaliteli sağlık hizmetinden hızlı, kolay bir şekilde yararlanabiliyor. Amerika’da kaliteli sağlık hizmetinden sadece ekonomik gücü kuvvetli olan kesim yararlanıyor. Halk, gelirlerinden her ay en az 300-400 dolar sağlık sigortalarına harcıyor. Bizim de hedefimiz sağlık hizmetlerinden tüm ABD vatandaşının eşit şekilde faydalanmasını sağlamak. ‘Obama Care’ reformlarıyla bunu sağlayabiliriz” dedi.

“TÜRKİYE SAĞLIKTA DÜNYANIN SAYILI ÜLKELERİNDEN BİRİ”
Türkiye’nin sağlık turizminde de dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğini ve giderek artan bir ivme yakaladığını belirten Honda, “Yabancı ülkelerden hastaların Türkiye’yi tercih etmesinde en önemli etkenlerden biri, yüksek kalitede sağlık hizmetini Avrupa’ya göre daha düşük fiyatlarla sunuyor olması. Bu ivmeyle kısa zamanda Türkiye tüm Avrupa ülkelerine örnek olacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE SAĞLIK MODELİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU”
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Genel Müdürü Dr. Gürsoy Yıldırım da Türkiye’de özel hastanelerin SGK hastalarına açılmasıyla beraber her ekonomik kesimden insanın kaliteli, hızlı sağlık hizmeti almaya başladığına dikkat çekerek şunları söyledi: “ Teşhis, tanı ve tedavi süresi ciddi oranda kısaldı. Türkiye modeli, tüm dünyaya örnek olacak nitelikte. Bunun yanı sıra Türkiye’ye gelen yabancı hasta sayısında da ciddi artışlar oldu. Eskiden Türkiye’deki hastalar Avrupa’ya tedavi olmak için giderken yapılan sağlık reformuyla birlikte yabancılar Türkiye’ye gelmeye başladı.”
Medical Park’ın Türkiye’nin en fazla yabancı hasta tedavi eden sağlık gruplarından biri olduğunu ifade eden Yıldırım, “Türk Amerikan Sağlık Turizmi Derneği (TAHTAS) üyesi olan Medical Park Hastaneler Grubu’nun Amerika’da tanıtımlarına devam ederek sağlık turizmi kapsamında yüksek sayıda hasta almayı planlanıyor” dedi.

TUZ ODASINDA STRES ATTI
Hastane çalışanlarının yanı sıra hastalarla da sohbet eden Honda, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Sağlıklı Yaşam Ünitesi’nde, yaklaşık yarım saat tuz odasında zaman geçirdi, ardından detoksa girerek stres attı.
(İHA)