BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bize eğilmek yakışmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman eğilmediklerini belirterek “Bize eğilmek yakışmaz. Bizim rüku ve secdeden başka eğilmemiz söz ko...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman eğilmediklerini belirterek “Bize eğilmek yakışmaz. Bizim rüku ve secdeden başka eğilmemiz söz konusu değil” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çayeli ve Pazar ilçelerinden sonra Ardeşen ilçesinde vatandaşlara seslendi. Konuşması sırasında minik bir kız çocuğunu gören ve başbakanlık otobüsünün üzerine çağıran Erdoğan, Yaren Kudanoğlu isimli minik kızın elinde beraber çektirdikleri resme bakarak “Yaren’le Gal-ü Bela’da böyle bir resim çektirmişiz. Yaren’le 23 Ağustos 2007 tarihinde bir resim çektirmişiz. Yaren kınalı keklik maşallah” dedi. Erdoğan, minik kızın ağlaması üzerine “Sen ağlama ben senin yerine ağlıyorum” diyerek minik kızı teselli etmeye çalıştı.
Minik kıza Erdoğan’ın satranç takımı hediye ettiği öğrenildi.

“YÜZDE 51,5 YETMEZ, BU ORANIN DAHA YÜKSEKLERE ÇIKMASI LAZIM”
Erdoğan, daha sonra yaptığı konuşmada “Durmak yok yola devam diyeceğiz. İnşallah sandıkları patlata patlata yola devam edeceğiz. 7 ayımız var. Sandıklara sahip olacağız sandıklardan ak partiyi inşallah açık ara önde çıkartacağız. Şuanda Türkiye genelinde yüzde 51,5 civarındayız. Bu oranın daha yükseklere çıkması lazım. Niye çünkü Türkiye’yi yeniden inşa ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmasında “Bize eğilmek yakışmaz” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizim rüku ve secdeden başka eğilmemiz söz konusu değil. Eğilenler belli. Mısır’da Suriye’de belli. Bunlar hak karşısında değil, Firavunlar’ın karşısında eğildiler. Dünya hep Kabil ile Habil’i yaşadı. Kabil ile Habil kardeşti ancak Kabil Habil’in katili oldu. Siz çok iyiydiniz de neden böyle oldu. Bu kıyamete kadar hep böyle olacak. Biz her zaman doğrularla adillerle birlikte olacağız zalimlerle değil.” Başbakan Erdoğan ardından Çamlıhemşin ilçesine hareket etti.
(İHA)