BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.427,55
HABER /  DÜNYA

Hakkari’de 3 gün 3 gecelik görkemli düğün

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Altan ailesinin ileri gelenlerinden Hacı Bahattin Altan’ın oğlu iş adamı Çetin Altan, görkemli bir d...

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Altan ailesinin ileri gelenlerinden Hacı Bahattin Altan’ın oğlu iş adamı Çetin Altan, görkemli bir düğünle dünya evine girdi.
Yüksekova ilçesi Kuruköy Mahallesi’nde yaşayan Altan ailesinin ileri gelenlerinden Hacı Bahattin Altan’ın oğlu Este Hospital’in sahibi iş adamı Çetin Altan, Diyarbakır’da yaşayan Efe ailesinden Harun Celal Efe’nin kızı Elif Efe ile evlendi. Üç gün üç gece süren festival havasındaki düğüne, yerel sanatçılar Çar Newa, Kemalê Amed, Brader, Diyar, Deniz Deman, Bilind İbrahim ve daha birçok ünlü isim konuk oldu.

BDP VEKİLİ ESAT CANAN’DA DÜĞÜNE KATILDI
Düğünü özel kılan bir diğer nokta ise, Yüksekova halkının ilgisiydi. Aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan’ın da bulunduğu binlerce kişinin düğün alanına akın etmesi izdihama neden oldu. Sağdıçlığını Sapan Holding sahibi Mesut Sapan’ın yaptığı ve onlarca koyunun kesildiği düğünde, halk ünlü sanatçılarla birlikte doyasıya eğlendi.
İş adamı Çetin Altan, Hakkari’de böyle düğünlerin gelenek olarak yaşandığının altını çizdi. Düğün kültürünün batıya göre doğuda çok daha farklı yaşandığını belirten Altan, "Önemli olan bu geleneği yaşatmaktı. Halkın düğünümde mutluluğuma ortak olması, mutluluğumu paylaşması en büyük arzularımdan biriydi. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Düğüne gelerek ilgi gösteren misafirlerimize ve konuk sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Düğünümüz festival havasında geçti. Bunun nedeni ise, bizim yörenin düğünlerinde kendi kültürünü yaşatması, içten olması ve kendi özünü dışarıya vurmasıdır” dedi.

’’YÜKSEKOVA’NIN İNSANLARINI ÇOK SEVDİM’’
Diyarbakırlı gelin Elif Efe ise Diyarbakır’dan gelin olarak geldiğini söyleyerek, “Yüksekova’nın insanlarını çok sevdim. Çok sıcakkanlılar. Düğünümüz çok güzel geçti. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz” dedi.
Öte yandan, geline takılan altınlar dikkat çekti. Gelinin altınların ağırlığından kalkamadığı için sık sık oturduğu gözlendi.
(İHA)