BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  DÜNYA

Özgürlüğün önünü kapamışlardı biz aştık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özgürlüklerin bu ülkeye kendileri ile geldiğini belirterek “Özgürlüklerin önünü kapamışlardı biz aştık” dedi....

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özgürlüklerin bu ülkeye kendileri ile geldiğini belirterek “Özgürlüklerin önünü kapamışlardı biz aştık” dedi.
Rize’nin Çayeli ilçesi sonrasında Pazar ilçesine geçen Başbakan Erdoğan, burada ilk olarak bir diş polikliniğini ziyaret etti. Otobüsten indiği sırada bir anne ve iki küçük kız çocuğu kendisi ile el sıkışmak istedi. Bu sırada yaşanan izdihamda küçük kız çocuğu ezilme tehlikesi geçirirken, küçük kız ve ailesi ile Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yakından ilgilendi.
Daha sonra başbakanlık otobüsünün üzerinden Pazarlılar’a seslenen Erdoğan, Rize’nin sağlıkta, eğitimde, ulaşımda önemli mesafeler aldığını söyledi. “Durmak yok yola devam dedik Yola devam ediyoruz.” diyen Erdoğan “Devam edeceğiz. 10 yıldır çay sorunumuzu büyük ölçüde çözdük. Artık çayda organik çay üretilmeye başlandı. Beyaz çay üretilmeye başlandı. Bunlar hiç konuşulmazdı. Yeşil çay üretilmeye başlandı. Artık dereye dökülen, çöpe atılan çay yok. Artık ihracatı ile depolarında çay bekletilen bir Çaykur yok. Her gün daha iyiye gidiyoruz. Daha iyi de olacak. Artık Pazarlı, Rizeli hemşehrilerim çayının değerini biliyor” diye konuştu.
Suriye ve Mısır’da yaşananları anlatan Başbakan Erdoğan, kendisine diktatör diyenlerin hayatlarında hiç diktatör görmediğini ifade etti. Erdoğan, özgürlükler Türkiye’ye kendileri ile geldiğini kaydederek “Özgürlükler bu ülkeye bizim ile geldi. Özgürlüklerin önünü kapamışlardı biz aştık. Şuanda yazan çizenlerden kaç tane var cezaevinde. Terör örgütü ile iç içe olanlar cezaevinde. Diyorlar gazeteci. Sevsinler gazetecinizi. Bu ülkede yazan çizen, düşüncesini söyleyene kimse bir şey yapmamıştır. Bizim dönemimizde işkenceye sıfır tolerans var. Yaptıkları anda hepsi cezasını bulmuştur, hepsinin takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

“TUTUKLAYA TUTUKLAYA MISIR’I BİTİRECEKLERİNİ SANIYORLAR”
Mısır’da öldürülen Esma’nın babasının ardından kardeşi Ammar’ın tutuklandığını hatırlatan Erdoğan “Tutuklaya tutuklaya Mısır’ı bitireceklerini sanıyorlar. Mısır’ı tutuklaya tutuklaya bitiremeyeceksiniz. Sizin cezaevlerinin onları tıkmaya yetmez” dedi.
“Kardeşlerim 7 ay sonra genel seçimler var” diyen Erdoğan, “AK Parti’yi bu sandıklardan gümbür gümbür çıkarmamız lazım. Ele ele vereceğiz çalmadık kapı bırakmayacağız. Gençliğin çatısı ak çatıdır diyeceksiniz, inşallah durmayacağız” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Türkiye’de hukuk dışı atılacak her adımın hukuk içinde karşılığının çok ağır olacağını belirterek şunları söyledi:
“Hukuk dışı atılacak her adım hukuk içinde karşılığını çok ağır öder. Çünkü biz bu ülkede bu refahı kolay yakalamadık. Bunun için çok ter döktük. Terör örgütlerine bu ülkenin meydanlarını bırakmayacağız, at oynattırmayacağız. Biz gönül huzuru içinde birbirimizi seveceğiz, el ele vereceğiz.” Konuşmasının ardından Erdoğan, Ardeşen ilçesine hareket etti.
(İHA)