BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

BM Genel Sekreter Yardımcısı Moumtzis'ten Türkiye'nin operasyonuna ilişkin kritik açıklama

BM Genel Sekreter Yardımcısı Panos Moumtzis, Fırat'ın doğusuna yapılacak askeri harekatla ilgili, "Türkiye insani konularda bize gerekli güvenceleri verdi" ifadelerini kullandı.

Abone ol

BM Genel Sekreter Yardımcısı Panos Moumtzis, TSK'nın Fırat'ın doğusuna yönelik olası harekatına ilişkin, "Türkiye ile çok yakın koordinasyona hazırız." açıklamasında bulundu.

"Türkiye'nin meşru kaygılarını anlıyoruz"

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijcancic ise, "AB, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını anlamakla beraber, başından beri Suriye'deki krizin askeri değil siyasi yollarla çözülebileceğini ifade ediyor" ifadelerini kullandı.

Astana garantörlerine çağrı

Suriye'nin kuzeydoğusunda tekrar silahlı çatışmaların alevlenmesinin, sadece oradaki sivillere zarar vermekle kalmayacağını, aynı zamanda AB'nin desteklediği sivil girişimleri de zedeleyeceğini söyleyen Kocijcancic, "Türkiye'nin de parçası olduğu Astana garantörlerine çatışmayı sonlandırmaları için girişimlerini artırmaları, sivillerin korunması ve insani yardıma engelsiz erişim sağlanması için çalışmalarını yoğunlaştırmaları yönündeki çağrımızı yineliyoruz." diye konuştu. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Güldür Güldür'de Şevket Hoca'nın yaptığı siyasi gönderme olay çıkardı
Foto Galeri Güldür Güldür'de Şevket Hoca'nın yaptığı siyasi gönderme olay çıkardı Galeriye Gözat