BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.422,48
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Blackberry'den yeni yazılım geliyor!

Blackberry firması 2014 yılında büyük ve köklü değişiklere gideceğini açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

2013'ün son günlerinde Blackberry firması yılın başında oluşturdukları yeni işletim sistemi ile bekleneni yakalayamadı ve rakiplerinin gerisinde kalmaya devam etti.


2013 yılına yeni bir işletim sistemi ve yeni telefonlarla umut aşılayan BlackBerry, istenilen satış rakamlarına ulaşamadı ve ciddi manada pazar kaybı yaşadı. Apple ve Samsung'un iOS ve Android işletim sistemlerinin gerisinde kalan Blackberry yeni bir planlama ve yeni işletim sistemi ile rakiplerini yakalamaya çalışacak.

2013 yılında piyasaya sunduğu modellerinin donanım anlamında rakiplerinin gerisinde olması ve fiyat açısından da rakiplerinin üstünde olması başarısızlığın temel nedenleri arasında yer alıyor. Blackberry 2014 yılına yeni bir kadro ve yeni bir işletim sistemi ile girmeye hazırlanıyor.

blackberry.jpg 

BlackBerry önümüzdeki yılın ilk yarısında Z50 ve Q30 isimli iki akıllı telefon ile tekrar akıllı telefon pazarında kendisine yer bulmaya çalışacak. Her iki telefonunda dört çekirdekli işlemciye sahip olacağı açıklandı. Blackberry Z50 aynı zamanda Full HD çözünürlüklü bir panelle donatılacak.

BlackBerry'nin geleneksel tasarım anlayışını devam ettirecek olan Q30 ise QWERTY klavye seçeneğinin yanında dokunmatik ekrana sahip olacağı belirtildi. Blackberry başyöneticisi John Chen'in belirlediği 'temiz ve yeni yol' stratejisinin ne kadar tutucağını ilerleyen günlerde göreceğizç