BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  DÜNYA

Berkin Elvan’ın ailesi suç duyurusunda bulundu

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi Parkı olaylarında başından yaralanarak yoğun bakıma alınan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın yakınla...

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi Parkı olaylarında başından yaralanarak yoğun bakıma alınan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın yakınları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Avukatı suç duyurusunda bulundu ve şuana kadar tek bir polisten ifade alınmadı” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı eylemlerinde başına aldığı darbe sonucu yaralanan ve 191 gündür komada olan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın annesi, babası ve olayı gören bir görgü tanığı ile birlikte TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Aygün, olayın ardından 9 gün sonra Berkin Elvan’ın avukatının suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek, “Avukatı suç duyurusunda bulundu ve şuana kadar tek bir polisten ifade alınmadı” diye konuştu.
Berkin’i vurduğu iddia edilen polislerin yakalanması için etkin bir soruşturma yürütülmediğini belirten Babası Sami Elvan, “Yargısal sürecin tamamlanmasını beklemeksizin AİHM’e başvuru yapılacaktır. Biz 191 gündür hastanede Berkin’i bekliyoruz. Bu emri veren Başbakan Erdoğan, kendisi benim çocuğumu vuran polisleri çıkartsın. Benim çocuğum ne yaptı, 14 yaşındaki bir çocuğu 191 gündür hastanede yoğun bakım ünitesine mahkum ettiler. Bunun hesabını kim verecek bize. Neden bizim derdimize derman bulmuyorlar. Bunun hesabını verecekler bana, benim çocuğumu vuran kimse yargılansın” diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Olayın olduğu yerde bir çay bahçesinde çalışan Sunay Yıldız, “Sabah işyerini açmaya giderken Berkin’i gördüm. Kendisine ‘nereye gidiyorsun’ dedim, ‘ekmek almaya gidiyorum’ dedi. Beraber yürüdük. İnsanlar ara sokaklardaydı, insanların üzerine gaz bombası atılıyordu. Berkin’de anlık olarak merakla kafasını çıkartmasıyla kafasından vuruldu. Berkin’i 20 dakika sonra araç bularak hastaneye götürdük. Hastane bize sorduklarında gaz bombası ile vurulduğunu söyledik. Hastane polislerinin yaptığı direk bir şey Berkin’in üzerindeki elbiseyi alarak kaybetmeye çalıştılar. Yarım saat sedyede kaldı ve ameliyathaneye alındı. Elbiselerini kaybetmelerine müsaade etmedik, avukatlarla birlikte müdahale ettik. Ailesi ile birlikte biz buraya adalet dilenmeye değil adalet istemeye geldik. Berkin olaylarla alakası olabilecek yaşta değildi. Polisin telefon tacizlerine maruz kaldım, savcılığa ifade verdim. Savcı bana ‘Berkin’in elinde molotof var mıydı?’ diye sordu” ifadelerini kullandı.
AİHM’ye başvurduklarını belirten Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, “Her gün o kapının arkasında beklemek o kadar zor ki. Doktorlardan sürekli kaçıyorum. Benim çocuğum şuanda lise 1’e başlayacaktı. Benim çocuğum şuanda yoğun bakımda değil okulda olması gerekiyordu. Sokaklarda oynayan çocuklara bakıyorum benim çocuğum onların arasında yok. Neden benim çocuğum yoğun bakımda. 3 tane çocuğum var hep beraber yürüyüşe katıldık. Bu bizim doğal hakkımız. Bunu kaldıramıyorsan istifa edersin. AİHM’ye başvurumuz oldu” açıklamasını yaptı.
Basın açıklaması esnasında gözyaşlarını tutamayan baba Sami Elvan, toplantı salonundan dışarıya çıktı.
(İHA)