BIST 10.303
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.406,02
HABER /  DÜNYA

Katliam gibi kaza ders oldu

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 11 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak, şoförlerin tutuklandığını, 13 yaralının taburcu edildiği...

Abone ol

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 11 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak, şoförlerin tutuklandığını, 13 yaralının taburcu edildiğini belirterek, “Toplu taşıma araçlarının daha fazla denetime tabi tutulması talimatını verdim” dedi.
Vali Orhan Düzgün, otobüs kazasının Türkiye ve Kayseri’yi üzdüğünü belirterek, “Denetimler zaten vardı” dedi ve uygulamaların devam edeceğini bildirdi. Vali Düzgün, Kayseri’ye ilk kar yağdığında sürücülerin sürekli olarak uyarıldığının altını çizerek, “Uygulamalar sırasında tabii ki her geçen aracı durdurmak mümkün değil. Ekipler her geçen aracı durduramıyor. Ben gerekli birimlere toplu taşıma araçlarının daha fazla denetlenmesi için talimat verdim” diye konuştu.
Trafik konusunun çok önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Vali Düzgün, “Geçtiğimiz yıla nazaran araç sayısının artmasına rağmen ölümlü trafik kazalarının sayısında bir azalma var. Bu sayının en aza indirilmesini arzu ediyoruz. Kış lastiği bulundurmayanların, kurallara uyarak kış lastiğini bulundurmasını istiyoruz” ifadesinde bulundu.
Kayseri’de yaklaşık 6 aydır görevde olduğunu hatırlatan Vali Orhan Düzgün, “Göreve başladığım günden bu yana denetimlerin sıklığından şikayet edenler telefonlarla bana ulaşarak şikayetlerini bildiriyorlardı. Vatandaşlarımızın ve sürücülerin denetimlerden şikayetçi olmamaları lazım. Denetimler konusunda müsamaha göstermeyeceğiz. Sürücülerimiz kendilerini ve çocuklarını düşünüyorlarsa kurallara uymalı” dedi.
Düzgün, yaşanan kaza sonrasında ilçe kaymakamları, emniyet, jandarma ve il özel idaresi yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bu toplantıda Trafik Denetleme Komisyonu kurduk. Bu komisyon yollardaki eksiklikleri tespit edecek. Eksik trafik levhalarının bulunduğu bir yer varsa eksiklikler giderilecek” diye konuştu.
Vali Orhan Düzgün, kazada yaralı olanlardan 13 kişinin taburcu edildiğini, 3 kişinin yoğun bakımda bulunduğunu, diğer yaralıların ise tedavilerinin sürdürüldüğünü belirterek, kazaya neden olan sürücülerin tutuklandığını bildirdi.
(İHA)