BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bitlis'te halk toplantıları sürüyor

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yedi mahallede gerçekleştirdiği halkı bilgilendirme toplantılarının sonuncusunu Şemsi Bitlis Mahallesi'nde yaptı.

Abone ol

Bugüne kadar 7 mahallede halkı bilgilendirme toplantısı düzenleyen Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, son olarak Şemsi Bitlis Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada halka hitaben bir konuşma yapan Başkan Alaydın, "Halkımıza verdiğimiz sözleri ve yaptığımız icraatları şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışıyla yerine getiriyoruz. Seçimin üzerinden bir yıl geçti. Belediye başkanı olarak ben ve ekibim yaptığımız çalışmaları, verdiğimiz sözleri anlatmak için bugün halkımızın karşısında bulunmaktayız. Halktan kopuk değil, halkla iç içe bir belediye olmak üzere burada bulunmaktayız. Yüzde 87 olan personel giderlerini azaltarak halkımıza daha iyi hizmet üretmenin gayretindeyiz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Konuşmasında emlak vergisinin önemine değinen Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, "Belediyelerin en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi de emlak vergisidir. Bu gelirlerle kentimizin, mahallelerimizin ve vatandaşlarımızın sıkıntılarına kökten çözüm getirmiş olacağız. Bizim dönemimizde en son teknoloji kullanarak su problemini uzun vadede çözmüş olacağız. Halkımıza verdiğimiz sözlerden bir tanesi de su sorununu kökten çözmektir. Bu sözümü yerine getirmek için bir yıldır İller Bankası ile görüşmelerimiz aralıksız sürüyor. Son bir yılda ilimiz su kaynağı Duap Yaylası'nda aylık olmak üzere ölçüm ve analizlerimiz yapılıyor. Bu ölçümler ve analizlere göre kentimize 3 ayrı daldan en son teknolojiyi kullanarak borularımızı döşeyip, su sıkıntısına kökten çözüm getirmiş olacağız. Bitlis'in şu anki mevcut suyu 2 Bitlis'e yetecek kadardır. Ama maalesef alt yapının kötü olması nedeniyle ve karışık bir sistemin yer almasından dolayı sular yer altında kaybolmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaldırım işgalleri konusunda belediye olarak gerekirse iş yeri kapatma cezasının bile verileceğini ifade eden Başkan Alaydın, "Bitlis merkezimizde bir bayan rahatlıkla alışveriş yapamıyor. Belediye olarak bunun farkındayız. Bu konuda çok şikayet almaktayız. Zabıtalarımız tarafından bir yıl içerisinde tutulan ve encümene havale edilen cezalar bulunmaktadır. 3 defa üst üste kaldırım cezası alan iş yerinin ruhsatını iptal edeceğiz. Ve o iş yerinde aynı işi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Belediye olarak daha rahat yaşanabilir bir kent olgusunu oluşma gayeti içersinde olduğumuzu kimse unutmasın" dedi.