BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.407,43
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi ayağa kaldıran haber

Yakaladığı sanığı sokak ortasında kafasına sıkarak vuran polis Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Pki o polise ne ceza verildi?

Abone ol

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde hakkında yakalama kararı bulunan Umut Tamaç'ı, sokak ortasındaki kovalamacanın ardından etkisiz hale getirdikten sonra vurarak ağır yaralayan sivil polis memuru, görevden uzaklaştırıldı.

Kuşadası'nda salı günü 14.00 sıralarında 50. Yıl Caddesi’nde meydana gelen olayada adı açıklanmayan sivil polis memuru, hakkında yakalama kararı olan Tamaç ile karşılaştı.

Polisi görünce bıçağını çeken Tamaç, kaçmaya başladı. Sivil polis bir el ateş etti. Silah sesinin ardından elindeki bıçağı attığı belirtilen Tamaç kısa kovalamacanın ardından yakalandı.

Polis, Tamaç'ın başına silah dayayıp etkisiz hale getirirken itiş kakış yaşandı. İddiaya göre; Tamaç, "Beni öldürecek misin? Vur o zaman!" diye bağırdı ve bu sırada silah patladı. Tamaç kanlar içinde yere yığıldı.

Kurşun sağ gözünün üstünden girip çenesinin sol tarafından çıkan Tamaç, Kuşadası Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdühalenin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Tamaç'ın tedavisi sürerken yeni görgü tanıklarının ortaya çıktığı ve ifadelerinin alınmaya başlandığı kaydedildi.

Polis görevden alındı Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kuşadası ilçemizde meydana gelen müessif bir olaya ilişkin olarak ulusal bir gazetede yayınlanan haber incelenmiştir. Bir görevin ifası esnasında bir vatandaşımızla, bir polis memurumuz arasında meydana gelen olay, teessürle karşılanmıştır. Olayla ilgili, adli soruşturma Kuşadası Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Valiliğimizce de idari soruşturma başlatılmış olup, ilgili polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri de uygulanmıştır. Olay, bütün hukuki boyutlarıyla yetkili makamlarca adil ve objektif biçimde soruşturulmaktadır." 'Örtbas edilmeyecek' Olayın, örtbas edilmesi ve kapatılmasının söz konusu olmayacağı belirtilen açıklamada "Yaralı vatandaşımızın acil şifa bulması için gerekenler yapılmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Sokak ortasında savunmasız genci yakaladıktan sonra kafasına sıkarak etkisiz hale getiren polis memuruna sadece görevden uzaklaştırma cezası verilmesi ise vicdanları rahatlatmadı..