BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yardım derneğinden Şemdinli'ye okul

Kimse Yok mu Derneği'nden eğitim seferberliği. Dernek Hakkari Şemdinli'de okul yapmak için kolları sıvadı.

Abone ol

Yıllardır Doğu ve Güneydoğu'daki yoksullara hayırseverlerin yardımını ulaştırarak kardeşlik köprüleri kuran Kimse Yok mu Derneği, bu sefer eğitim seferberliği başlattı.

Dernek, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Öntepe Köyü'nde 3 derslikli okul yapımı için Hakkari Valisi Muammer Türker ile protokol imzaladı.

Hakkari'ye gelen Kimse Yok mu Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile Vali Muammer Türker arasında imzalanan protokol gereği Şemdinli ilçesi Öntepe Köyü'nde 3 derslik ilköğretim okulu binası yapılarak. Yapılacak binanın mülkiyeti köy tüzel kişiliğine, kullanma hakkı ise Milli Eğitim Bakanlığı'na verilecek.

Vali Muammer Türker, Hakkari'de eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Öntepe köyünde 3 derslik okul yapımı konusunda şehre gelen dernek üyelerine teşekkür etti. Türker, "Devletin sağladığı imkanlarla bu işin altından kalkmamız pek mümkün görülmemektedir. Dolayısıyla hayırseverlerin ciddi katkılarına ihtiyacımız var. Hayırseverlik müessesi bir toplumu ayakta tutan dinamiklerinden bir tanesidir. Ümit ediyorum ki ülkemizin başka taraflarında ki insanların da buradaki gençlerimize ve çocuklarımıza okul yapmak, diğer bir takım kamu hizmetlerini gerçekleştirmek anlamında katkı sağlarlar. Türker, ben Hakkari ilimizi ziyaret eden ve böyle bir çalışmanın içerisine giren, ve daha önceki yıllarda gerek okul gerekse başka bir takım sosyal destekleri sağlayan Kimse Yok mu Derneği?nin kıymetli yöneticilerine, yönetim kurulu üyelerine ve ilimizdeki temsilcilerine teşekkür ediyorum dedi" diye konuştu.