BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bitlis'te diş sağlığı toplantısı yapıldı

Bitlis'te, Ankara Gazi Üniversite ve Bitlis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından "1'nci Ağız ve Diş Sağlığı Bilimsel Toplantısı" düzenlendi.

Abone ol

Gazi Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan toplantı, Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Toplantıda katılımcıları bilgilendirmek amacı ile bir konuşmaya yapan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Hüsamettin Mutlu, Sağlık Bakanlığı'ndan 20 ünitenin olurunu aldıklarını ancak aktif olarak 12 ünite hizmet verdiklerini söyledi.

Mutlu, "Ağız ve Diş Sağlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce alınan Bakanlık olurunda 20 ünite olarak onaylınmış, ancak şuanda 12 aktif ünite ile hizmet vermekteyiz. Merkezimizde özellikle koruyucu ve tevdi edici ağzı ve diş sağlığı hizmeti sunmaktayız. Koruyucu tedavi diş ve diş eti hastalıklarının önlenmesi veya ilerlemeden durdurulması açısında çok önemlidir. Aslında koruyucu tedavi evde başlar bir diş fırçası, diş macunu ve düzenli fırçalama alışkanlığı ile diş ve diş ati hastalıklarının büyük bir kısmını önleyebiliriz.

Diş eti ve diş eti hastalıklarının ilerlemesi ve dişlerin kaybedilmesi durumunda hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan kaybımız olmaktadır. Çünkü ağız ve diş sağlığı tedavisinde kullanılan alet ve cihazlar hem çok maliyetli hem de çoğunluğu yurt dışından getirildiği için ülke ekonominde ciddi yük bindirmektedir" dedi.
Dr. Mutlu, bölgenin sosyo-ekonomik yapısı itibari ile hasta potansiyelinin çoğunluğunun yeşil kartlı olduğunu belirterek, "Hasta çoğunluğunu yeşil kartlı hastalar oluşturmaktadır.

Merkezimizde günde yaklaşık olarak 400 hasta tedavi edilirken yeşil kart tedavilerinin kaldırılması ile günde bakılan hasta sayısı 250'ye kadar düşmüştür. Sağlığın ağızda başladığı ve bozuk ağız sağlığının bütün vücudu etkilediğini bilen ve sağlıklı toplumlar yetiştirmeyi hedefleyen biz hekimler ilimiz için büyük nimet olan ağız ve diş sağlığı merkezimizi çok daha etkili hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" ifadelerini kullandı.