BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzonspor Glowacki'ye imza attırdı

Trabzonspor, Polonya'nın Wisla Krakow takımından transfer ettiği 32 yaşındaki savunma oyuncusu Arkadiusz Glowacki sözleşme imzaladı.

Abone ol

Trabzonspor, Polonya'nın Wisla Krakow takımından transfer ettiği 32 yaşındaki savunma oyuncusu Arkadiusz Glowacki ile 1 yılı opsiyonlu 3 yılık sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu'nun da bulunduğu imza töreninde kendisini Bordo-mavili yapan imzayı atan Polonyalı futbolcu Glowacki'nin 4 numaralı formayı giyeceği açıklandı.
İmza töreninde konuşan Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, önemli bir transfer yaptıklarını belirterek ülkesinde defalarca milli olmuş bir oyuncu ile defanstaki eksikliği gidererek daha güçlü bir hale geldiklerini söyledi.

Arkadiusz Glowacki ise Trabzon'da olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "Burada bulunduğum süre içinde iyi bir performans göstererek takımıma katkı sağlamak istiyorum. Elimden geleni yapmaya çalışacağım" dedi.

Bordo-mavili takımın eski futbolcusu olan vatandaşı Szymkowiak ile Trabzon'a gelmeden önce görüştüğünü kaydeden Glowacki, "Gelmeden önce kendisi ile yaptığım görüşmede Trabzonspor için bana olumlu şeyler söyledi.

Bana söylediği en önemli şey ise 'Trabzon'daki tüm maçları kazanmamız gerektiği ve taraftarın tüm maçlarda stadı doldurduğu' bilgisiydi. Kulübün son derece profesyonel ve taraftarların da fantastik olduğunu anlattı. Ben Trabzon'a gelmeden önce tipik bir futbol kenti bilgisini almıştım. Gördüğüm kadarıyla bu çok doğru" diye konuştu.

Bir takım oyuncusu olduğunu belirten Glowacki, "Benim oyun karakterimin birinci aşaması, takım için oynamaktır. Ben kendim hakkımda konuşmayı değil sahada özelliklerimi göstermeyi tercih ediyorum. Burası benim için gayet iyi bir tecrübe olacak. Ama bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Şenol Güneş ile ilgili sorulan bir soru üzerine ise tecrübeli futbolcu, "Ben onun Türk futbolu için son derece başarılı bir teknik direktör olduğunu biliyorum. Şenol Güneş daha önce çalıştığı dönemde de beni istediğini biliyorum.

O zaman bazı olaylar çözülemediği için gelememiştim. Şimdi kendisinin yaptığı teklif ile buradayım. Bu yüzden o anlamda kendini iyi tanıyorum. Trabzonspor gibi büyük bir kulüpten gelen teklif ve iyi bir kadro içinde yer almak benim için önemli bir tercih
sebebiydi" şeklinde konuştu.