BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu havuzda yüzmek cesaret ister!

Edremit'e bağlı tatil ve su cenneti Akçay beldesinde, bir kafeteryanın yaptırdığı dev akvaryumda bulunan köpekbalıklarıyla yüzmek isteyenler için geri sayım başladı.

Abone ol

Akçay beldesinin ‘Yaza Merhaba 11. Yıl Kutlamaları’ kapsamında 19 Haziran Cumartesi günü resmi açılışı olacak olan Akvaryum Kafe’nin dev akvaryumunda şimdilik çeşitli boylarda 15 adet dişleri alınmış ve tehlikesiz köpek balığı, 15 zararsız vatoz, 1 zararsız orfoz, ,1 ararsız yılan balığı bulunduğunu belirttirten işletme sahibi Recep Sakızlı, daha sonraki günlerde balık çeşitlerinin artacağını söyledi.

Vatozların zehirli iğnelerinin kesildiğini, bu nedenle zararsız olduklarını kaydeden yetkililer köpek balıklarının da zararsız olduklarını belirten Sakızlı, köpek balıklarının en küçüğünün 30, en büyüğünün yaklaşık 170 santimetre boyunda olduğunu söyledi. Recep Sakızlı, “Bu balıklarla yüzmek, su altından fotoğraf çektirmek, tehlikeli balıklarla aynı havuzda yüzme heyecanını tatmak isteyenler şimdiden kafemizi ziyaret etmeye başladılar. Resmi açılışımız 19 Haziran Cumartesi günü saat 14.00 tüm Akçaylıları bekliyoruz” dedi.

Havuzdaki köpek balığı ve vatozların Akdeniz ve Ege'de yaşayan türlerden olduğunun altını çizen Sakızlı, havuzdaki balıkların tamamen tehlikesiz olduğunu kaydetti. Köpek balığı ve vatoz dolu havuzda yüzme heyecanını tatmak isteyenler havuza yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle çocuklar daha çok havuzun etrafını doldurmaya başladı.