BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihi tünel imara mı kurban gidecek?

Fethiye’de bir vatandaş tesadüfen bulduğu 300 metrelik tünelin bölgeden geçen imar nedeniyle müze tarafından 'Çukur' denilerek kapatıldığını söyledi.

Abone ol

Fethiye’de yağmurlu havalarda yeraltından gelip evini basan suyun izini süren Mesut Yiğit adlı vatandaş, kendi ifadesiyle 200-300 metre uzunluğunda bir tünel buldu.

Mesut Yiğit’in gelip araştırsınlar diye çağırdığı Fethiye Müzesi görevlileri ise vatandaşın anlatımıyla “Burası tünel değil çukur” diyerek açılan girişi kapatıp geri döndüler.

Taşyaka Mahallesi Topçular Mevkii’nde 365 Nolu sokakta bulunan tünel uzun süredir Mesut Yiğit adlı vatandaşa, yağmurlu havalarda yeraltından çıkıp evini basan suyun kaynağını gösterdi. Kendisini zor durumda bırakan suyun izini süren vatandaş suyun çıktığı yerde küçük bir delik gördü ve kazdı.

Kazı yapan Mesut Yiğit kocaman bir çukurla karşılaştı. Mahallelinin de merakını çeken koca çukura 3-4 metreyi bulan ağaç sopa uzatıldığında hiçbir engelle karşılaşmadan gittiği görüldü. Bunun üzerine Mesut Yiğit önceden duyduklarını da hatırlayarak yaptığı araştırmada çukurun girişinde harç malzemesi ve taş yapı izine rastladı.

Müze Müdürlüğü’ne gelip araştırmasını isteyen vatandaş mahallesine gelen müze yetkililerinin olaya ilgisiz kaldıklarını söyledi.
Bulundukları bölgenin imara açıldığını ve apartmanların sıralandığını söyleyen Mesut Yiğit bu nedenle tarihi tünelin ortaya çıkmasını istemeyenler olabileceğini iddia ediyor.

Mesut Yiğit “Taşyaka Mahallesi Topçular 365 nolu sokakta ikamet ediyorum. Kırşehirliyim. Emekliyim. Yağmurun çok yağdığı dönemlerde buradan su çıkıp beni perişan etmekteydi. Ne yapabilirim diye araştırırken, tam buradan kaldırdığım taşla birlikte bir delik çıktı.

Yani ortaya çıkan bu tüneli gerekli yerlere bildirdim. Müzeye bilgi verdim. Geldiler baktılar. Burası bir çukur diyerek ilgilenmediler. Tünelin içerisinde harç kullanılarak duvar örülmüş. 3-4 metrelik ağaç uzattık. Ağaç hiçbir engelle karşılaşmadan gitti. Sonu görünmüyor.

Müzeden yanıt alamamamın sebebi nedir bilemiyorum. Burada imar olduğundan mı? Nedir? Ben de çözemedim. Bu araştırılıp, ortaya çıkarılsın. Devletimiz burayla ilgilensin. Geçmişte söylenenlere göre burada çok çok eski bir tünel bulunuyor. Tünele girip çıkıldığı ve 200-300 metre yukarıya kadar çıkıldığından bahsedilmekte. Gerekli makamları göreve davet ediyorum. Lütfen gereğini yapsınlar” dedi.

MÜZE “O YAPI İÇİN JEOLOJİK İNCELEME YAPTIRIYORUZ”

Konuyla ilgili konuşan Fethiye Arkeoloji Müzesi yetkilileri ise adı geçen çukurun tarihi olup olmadığı konusunda karar verilmediğini belirttiler. Müze yetkilileri daha çok jeolojik bir oluşumu andırdığını düşündükleri çukuru incelemek için yarım Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan bir kişinin gelerek müze görevlileriyle beraber inceleme yapacağını söylediler.