BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  DÜNYA

İnanılmaz sağlık skandalı

Bir hastaya tam 30 yıl sigara kullanmış bir kişiden alınan akciğerler nakledilirse ne olur. Bunun sonucunu bilmek için doktor olmaya gerek yok!

Abone ol

İngiltere’de bir hastaya tam 30 yıl sigara kullanmış bir kişiden alınan akciğerler nakledilince, hasta beş ay sonra hayatını kaybetti.

Daily Mail’in haberine göre, İngiltere’nin Wigan kentinde yaşayan Lyndsey Scott adlı 28 yaşındaki güzellik uzmanı genç kadın yaklaşık 4 yıl önce kistik fibrozis hastalığına yakalandı. Solunum yeterliğiyle karşı karşıya kalan hastaya akciğer nakli yapılması kararlaştırıldı.

Lyndsey Scott’a uygun akciğerler yaklaşık 5 ay önce bulundu ve Manchester’daki Wythenshawe Hastanesi’nde nakil gerçekleştirildi.

Yaşanan komplikasyonlar nedeniyle hastaneden ancak 6 hafta sonra taburcu edilen genç kadın, yeni bir hayata başlamak üzere Wigan kentine döndü.

Ancak Lyndsey Scott’un solunum problemleri hiç sona ermedi. Geçen hafta fenalaşarak hastaneye kaldırılan genç hasta, önceki gün hayatını kaybetti.

Lyndsey Scott’un ölümüne neden olan sorun ise yapılan otopside anlaşıldı. Genç kadına tam 30 yıl boyunca sigara içmiş bir donörün akciğerlerinin nakledildiği ortaya çıktı.

Scott’un ailesi, nakledilen organların durumu hakkında daha önce bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı. Nakledilen akciğerlerin 30 yıllık bir sigara tiryakisini ait olduğunu bilmeleri halinde nakli kabul etmeyeceklerini söyleyen aile, dava açacaklarını bildirdi.

Organ naklini gerçekleştiren Wythenshawe Hastanesi yetkilileri ise, donör konusunda hastaya bilgi vermek zorunda olmadıklarını söyleyerek kendilerini savundu.