BIST 10.557
DOLAR 32,21
EURO 35,14
ALTIN 2.433,62
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bitlis'te asfaltlama çalışmaları sürüyor

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, çevre yolunda asfaltlama çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Abone ol

Geçtiğimiz ay içerisinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılışı yapılan çevre yolunda incelemelerde bulunan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis'teki yolların kısa süre sonra uluslararası standartlara yakın olacağını söyledi.

Yapılan çalışmalarla yolların Bitlis'e yakışır hale geleceğini ifade eden Yılmaz, "Çevre yolunu geçen ay hizmete açtık. Çok sayıda küçük ve büyük araç yolu aktif olarak kullanıyor. Çevre yolunun açılmasıyla, şehir merkezindeki sıkıntı da ortadan kalktı. Araçlar şehir merkezinden geçerken yolun sağına ve soluna park edilen araçlardan dolayı büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Şu anda çevre yolumuzda sıcak karışım asfaltlama çalışması yapılıyor. Yolumuzun tek yönü bitmek üzere.

12 kilometre olan çevre yolumuzun asfaltlama çalışmasını yaklaşık 2 ay içinde tamamlamayı planlıyoruz. Şehir merkezindeki yolumuzun ise bakımını yapıyoruz. Yolumuzun ışıklandırmaları yapılacak. Kısa süre sonra yollarımız uluslararası standartlara yakın olacak. Yollarımız Bitlis'e yakışır hale gelecek. Ayrıca Bitlis-Baykan kara yolunda ise çalışmalar aralıksız devam ediyor"
dedi.

Şehir merkezindeki otoparkları paralı hale getireceğini de belirten Yılmaz, "Bu sadece parkı paralı hale getirmekle olmuyor. Minibüsler içinde kapalı bir park alanı yapıyoruz. Şehir içindeki kamu kurumlarını merkezinden çıkarmaya çalışıyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü şehrin dışına çıktı. Şimdi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni hizmet binası bitme aşamasında.

Bunu da şehir merkezinden çıkaracağız. Köy minibüslerini ve sebze halini, Bitlis-Baykan karayolu üzerinde yeni hazırladığımız yere çıkaracağız. Bunlar şehir merkezinden çıktıktan sonra, şehir içindeki trafik önemli ölçüde rahatlayacaktır"
şeklinde konuştu.