BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bir rüya gördü hayatı değişti

Bir süre önce işsiz kalan adam rüyasında her dokunduğunun mantara dönüştüğünü gördü. Hemen işe koyuldu.

Abone ol

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde bir süre önce işsiz kalan ve gördüğü bir rüyada her dokunduğunun mantara dönüştüğünü söyleyen Şaban Düzen, dedesinden kalma eski hamamda kültür mantarı üretiyor.

12 yıl Bünyan Belediyesi'ndeki çalıştığı görevinden 2004 yerel seçimlerinin ardından çıkarılan Şaban Düzen'in gördüğü rüya hayatını değiştirdi. İşten çıkarılmasının ardından birkaç kez dokunduğu her şeyin mantar olduğu rüyasını gören Düzen, rüyanın ardından kendisine mantar yetiştirme fikri geldi. Nerede ve nasıl yapacağını bilmeyen Düzen'in aklına dedesinden kalma ve daha önce hiç görmediği eski hamam geldi.

Kolları sıvayarak dedesinden kalma eski hamamda yaptığı küçük tadilatın ardından mantar üretmeye başlayan Düzen, "İçeriyi dezenfekte ettikten sonra derme çatma raflar yaptım ve kültür mantarı yetiştirmeye başladım. İlk mahsulden çok iyi para kazandım. Çok iyi bir iş ama sabır istiyor, emek istiyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerin ardından Belediye Başkanlığı'na Mehmet Özmen'in getirilmesinin ardından Düzen, konuyu kendisine anlattı. Mantar yetiştiriciliğinin desteklemesi halinde ilçede bu işten birçok kişinin geçimini sağlayabileceğini söyleyen Düzen'in fikri Başkan Özmen'e mantıklı geldi ve destek olunması için talimat verildi.

Bir süre önce çalıştığı belediyeye geri dönen Dizdar, "Artık belediyenin desteğiyle bu işi yapmak isteyen ilçe halkına destek vereceğiz" dedi.