BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da yaşlıların "vosvos" keyfi

Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında, Başkent'teki çeşitli huzurevi sakinleri, Volkswagenlerle Ankara turu yaptı.

Abone ol

Ankara Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği (VOLKSDER), Mamak Belediyesi ve Lale Restorant'ın destekleriyle organize edilen etkinliğe, Ankara'da 4 farklı huzurevinden yaklaşık 80 yaşlı katıldı.

VOLKSDER üyelerince bulundukları huzurevlerinden alınarak araçlara bindirilen yaşlılar, 50 araçtan oluşan konvoyla Atatürk Kültür Merkezi önünden hareket ederek, TBMM, Ulus, Opera, Sıhhiye, Kızılay, Atakule, Turan Güneş Bulvarı, Yıldız, Doğu Kent ve NATO Yolu'nu takip ederek, Ankara turu yaptı.

VOLKSDER Başkanı Hasan Berber, yaşlıların her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek, “Büyüklerimizi kaybetmeden dizlerinin dibinde, onların tecrübesi, sevgileri koruma iç güdüleri bizleri hep huzurlu kılmıştır. Bizleri, bugünlere hazırlayan anne ve babalarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamınızı huzur ve sevgi içerisinde devam ettirmek, tartışmasız çocuklarınızın yani bizlerin görevidir” dedi.

Dernek olarak her yıl Yaşlılar Haftası'nda bu etkinliği yaptıklarını hatırlatan Berber, herkesin bir gün yaşlanacağını düşünerek hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
Yaşlılar, şehir turunun ardından, Abidinpaşa Makromarket Lale Restorant'ta yemek yedi.