BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hatay'dan Sınır Açılımı talebi

Kürt Açılımı, Roman Açılımı, Alevi Açılımı derken Hataylılar da "Sınır Açılımı" için harekete geçti.

Abone ol

Kürt Açılımı, Roman Açılımı, Alevi Açılımı derken Hatayın Altınözü ilçesi sakinleri de "Sınır Açılımı" istiyor.

Hükümet çeşitli açılımlar için girişimlerini artırırken ilginç bir açılım talebi  Hatay`ın Altınözü ilçesinden geldi. Yaklaşık 40 yıl önce Suriye ile yaşanan bazı gerginliklerden dolayı kapanan Altınözü Karbeyaz Sınır kapısı açılımı isteyen Altınözü halkı hükümetten bu konuda bir girişim bekliyor.  

Altınözü`ndeki Karbeyaz Sınır kapısı, 40 yıl öncesine kadar aktif olarak faaliyet gösterdi. İki ülke arasında yaşanan bir takım gerginliklerden dolayı kapı kapatıldı ve açılması için bir daha girişimde bulunulmadı. 

Altınözü sakinleri sınır kapısının Suriye ile yapılacak bir protokolle yeniden açılmasının mümkün olacağını belirtiyor. 70 bin nüfusuyla geçim sıkıntısı çeken Altınözü halkını, sınır kapısının açılması ile birlikte yöreye ekonomik canlılık geleceğini vurguladı. Bu arada Altınözü`ndeki sınır kapısının yıllar önce çeşitli gerekçilerle kapatılmasının ardından kaçakçılık olayları arttı. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü birçok operasyonda çok sayıda kaçakçı gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi. En son Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü operasyonda jandarma, Altınözü ilçesinde, hayvan kaçakçılığı yaptıkları ve bunları satın aldıkları iddiasıyla 60 kişiyi gözaltına almıştı.