BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Ergün'den itiraf gibi açıklama

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Hep ayağından, eteğinden çekiştirilen Türkiye, ancak bu kadar hızlı ilerleyebiliyor" dedi.

Abone ol

Ergün, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığının düzenlediği 48. İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, kurulduğu günden beri amaçları istikametinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

''Çok şükür Türkiye'de AK Parti gibi bir parti kuruldu. Çok şükür Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider toplumun önüne düştü. Daha doğrusu toplum ona 'düş önüme' dedi ve onun etrafında bütünleşti'' diyen Ergün, şöyle konuştu:

''Biz partinin kurulduğu zaman da şunu tespit etmiştik, Türkiye'nin demokratikleşme sorunları var. Türkiye'nin fukaralıktan çıkması ve bir an evvel zengin ülkeler, zengin toplumlar noktasına ulaşması lazımdı. Türkiye'de zenginleşme problemi, adalet sorunları var, hizmetlerin, yasaların, yargı kararlarının adil olması icap eder. Toplumun beklentisi budur. Türkiye'de kalkınma sorunları var. Onun için partimizin adı AK Parti oldu. Türkiye'nin en temel ihtiyaçlarına vurgu yapan bir isim. Türkiye'nin adalet ihtiyacına, Türkiye'nin kalkınma ihtiyacına vurgu yapan bir isim AK Parti. Ancak temiz bir siyasetle bunları sürdürebiliriz.''

Siyaseti topluma hizmet vasıtası olarak gören, vatansever adamların işi olduğunu bilen insanlarla siyaset yapmak gerektiğini kaydeden Ergün, şöyle devam etti:

''Türkiye, AK Parti iktidara geldiğinden beri adalet ve kalkınma yolunda, demokratikleşme ve zenginleşme yolunda ilerliyor. Bunlar kolay olmuyor. Bunlar bir mücadeleyi, kararlılığı, çalışmayı, gece gündüz koşmayı gerektiriyor. Bunlar sadece Türkiye'nin içinde çalışmakla da olmuyor. Türkiye'nin çok ötesinde çalışmalar yapmayı da gerekiyor. Bunlar Ankara'da oturmakla, evinde oturmakla olacak işler değil. Bunlar ülkeyi, dünyayı karış karış dolaşmakla elde edilecek başarılardır.

Bugüne kadar bir başarı elde edildiyse temelinde bu vardır. Ama kolay olmadığını bütün dünya, millet ve AK Parti kadroları, teşkilatları da görüyor. Kolay olmayacak. Varsın olmasın ama sonunda demokratikleşme hedefi, zenginleşme hedefi, Türkiye'nin adalet, kalkınma hedefi gerçekleşmiş olsun. Biz o zorlukları yaşamaya, aşmaya talibiz. Millet bir işin arkasında durdukça o ülke her türlü zorluğu aşabilecek imkan ve kabiliyete sahiptir.''

''BU KADAR BELDEN AŞAĞI VURMA OLUR MU?''

Bakan Ergün, yarın AK Parti'nin de yanlışının, eksiklerinin müzakere edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Denilecek ki 'AK Parti iktidarı geldi, şu kadar dönem iktidarda kaldı. Türkiye'de şu kadar güzel işler yapıldı. Şu eksikler, davranışlar da var' diyecekler, desinler. Muhasebesi yapılsın. Ama bugün işin şurasındayız; siyasi istikrar ve milletle bütünleşen bir iktidarla ancak Türkiye'de ilerlemeler kaydedilir. İktidar mücadelesinde zaman zaman hava gerginleşebilir ama bu kadar belden aşağı vurma olur mu? Bu kadar yalana, iftiraya, karalamaya dayalı bir siyaset kaldırılabilir mi?''

Muhalefet partilerini eleştiren Ergün, şöyle devam etti:

''2002 yılında seçime 10 gün kala partimiz hakkında kapatma davası açıldı. Seçime 10 gün kala siyasi partiye kapatma davası açılır mı? Bunun hukukta, demokraside yeri var mı? Bunun adı yargı yoluyla seçime müdahale etmektir. Adalet mi bu? Seçime 10 gün kala seçime bir yargı müdahalesi yapılmaya çalışılıyor. O günün seçime giren partileri 'bu olmaz, bu yanlış, bu hukuk dışı, bu demokrasiye müdahale, bu seçim sonuçlarına müdahaledir' demediler. Dediler ki 'bu parti hakkında kapatma davası da açıldı. Siz buna oy vereceksiniz. iktidara getirseniz bile bu partiyi kapatırlar. Buna oy vermeyin, oylarınız boşuna gitmesin, bize verilsin.' Halbuki demokrat olan bir adam şöyle demeliydi; 'Bu yanlıştır, bu haksızlıktır, biz iktidara geldiğimizde bu yanlışı, bu haksızlığı düzelteceğiz, bize destek verin bu haksızlığı biz düzelteceğiz' diye milletten böyle destek isteselerdi belki de millet onlara destek verecekti ama vermediler.

Çünkü millet gördü ki onlar demokrat falan değiller. Bunlar fırsatçı, bunlar fırsatı ganimete çevirmek isteyen ve demokratik dışı gelişmelerden her zaman nemalanmaya çalışan işte bir parti böyle olursa, Türkiye'de siyaset böyle olursa, siyaset aktörleri böyle olursa o zaman orada siyasi gelişme biraz zor olur. Ama Allah'tan millet var. Her şeyi gören, basireti açık, kalp gözü açık, kim demokrat kim demokrat değil bunu yakından hisseden bir millet var.''

''BIRAK İLERLESİN MEMLEKET''

Türkiye'de demokrasi mücadelesinin zor bir iş olduğunu söyleyen Ergün, şunları kaydetti:

''Büyük bir kararlılık, azim, fedakarlık istiyor. Millet ile bütünleşmek istiyor. Bunlar varsa bu zorlukların hepsi aşılıyor. Aşılamaz denilen zorluklar bugün aşıldı ama zaman kaybettik. Bazı mesafeleri daha çabuk alabilirdik, alamadık. Hep ayağından, hep eteğinden çekiştirilen bir Türkiye, ancak bu kadar hızlı ilerleyebiliyor. Yoksa daha hızlı ilerleme imkanımız var. Ama biz ayağımızdan çekiştirmeyi, bir eteğimizden çekiştirmeyi bıraktırabilsek bir türlü bırakmak istemiyorlar. Çekiştirme bu ülkenin ayağından eteğinden bırak ilerlesin memleket. İlerlemeye ihtiyacımız var.

Türkiye, demokratikleşme mücadelesinde, yoluna kararlılıkla devam edecektir. Bu zordur, sabır isteyen bir iştir ama arkamızda millet olduğu sürece, dirayetli, çalışkan AK Parti kadroları var olduğu müddetçe ve kararlılık olduğu müddetçe bu zorlukların hepsi aşılacaktır. Çünkü Türkiye ne kadar demokrasiyi ilerletebilirse zenginliğini de o kadar artırabilir.

Hiç kimsenin etnik veya dini nedenle bir ayırıma tabi tutulmadığı, bir haksızlığa uğramadığı bir Türkiye olsun istiyoruz. Bu konularda önemli mesafeler aldık. İnsanlar çok zorluklar yaşadı. Bunların bir kısmını aştık, bir kısmını da aşacağız.''