BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'nde hava kirliliğine mobil takip

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hava kirliliğini belirlemek için çeşitli bölgelere istasyon kuracak.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hava kirlilik oranlarını tespit edip önemler almak için kentin muhtelif bölgelerine 1'i mobil 11 istasyon kuracak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortak gerçekleştirilecek çalışma sonucu Kocaeli'ndeki riskli bölgelere hava kirliliğini tespit eden istasyonlar yerleştirilecek.

Riskli bölgeleri tespit edebilmek ve çözüm önerileri geliştirilebilmek amacıyla başlatılan çalışmalarda 1'i mobil olmak üzere 11 istasyon kurulacak.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Programı'nın birinci bileşeninde yer alan ''Marmara Bölgesinde Hava Kalitesi Alanında Kurumsal Yapılanma Projesi'' kapsamında Marmara Bölgesi'nde hava hareketleri izlenip hava kalitesi değerlendirilerek ne tür önlemler alınması gerektiği belirlenecek.

Kandıra ilçesine ''kırsal'', Körfez, Kartepe, ve Gölcük'e ''endüstriyel'', İzmit kent merkezine ''trafik'', Gebze'ye ise kurulacak hem endüstriyel hem de trafik istasyonlarından elde edilecek verilerle Kocaeli'nin hava kirliliği raporu çıkarılacak ve gerekli yerlerde önlemler alınacak.