BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,80
ALTIN 2.408,67
HABER /  POLİTİKA

Bir başbakan 35 danışman!

Başbakan Yardımcısı Şahin, Başbakanlık'ta görevli danışman kadrosunu açıkladı.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 58 ve 59. hükümet dönemlerinde danışmanlık görevi yapmak üzere 11 başbakan başmüşaviri, 13 başbakan müşaviri atandığını bildirdi.

Şahin, Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş'ın ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Başdanışmanı'' olarak ismi geçen Cüneyd Zapsu ve Mücahit Aslan hakkındaki iddialara'' ilişkin soru önergesini cevaplandırdı. Başbakanlık Merkez Teşkilatında başdanışman ve danışman kadrosu bulunmadığını bildiren Şahin, ilgili kanuna göre Başbakan tarafından belirlenecek konularda danışmanlık yapmak üzere, 15 Başbakan Başmüşaviri, 20 Başbakan Müşaviri kadrosu bulunduğunu belirtti. Mehmet Ali Şahin, şunları kaydetti:

''58 ve 59. hükümet dönemlerinde danışmanlık görevi yapmak üzere 11 Başbakan Başmüşaviri, 13 Başbakan Müşaviri atanmıştır. Danışmanlık görevi yapmak üzere atanan personel arasında, Cüneyt Zapsu ve Mücahit Aslan bulunmamaktadır. Adı geçenler Başbakanlık personeli olmadığından, herhangi bir görev verilmediği gibi personelin yararlandığı mali ve sosyal haklardan olan maaş ödenmesi, lojman ve araç tahsisi yapılmamıştır.''

MÜCAHİT ASLAN'IN İHALE ALDIĞI İDDİASI

Bazı bakanlar, önergede yer alan, ''Mücahit Aslan'ın veya yakınlarının sahibi olduğu şirketlerin ihale aldığı iddialarına'' ilişkin soruyu cevaplandırdı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Aslan'ın ve birinci dereceden yakınlarının sahibi olduğu şirketin Ankara Büyükşehir Belediyesinden herhangi bir ihale almadığını bildirdi. Mücahit Aslan'ın yakınlarından veya akrabalarından ayrıca kimlerin kast edildiğinin bilinmediğini belirten Aksu, şahıs veya şirket ismi verilmesi halinde ayrıca araştırma yapılacağını kaydetti. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak da aynı yöndeki soruya şöyle cevap verdi:

''Bakanlığımız ve ilgili kuruluşlarının, önergede sözü edilen, şahıs ve isimleri zikredilmeyen şirketlerle ilgili herhangi bir ihale veya taahhüt işi bulunmadığı gibi, kendilerinin ve yakınlarının da hangi şirketin sahibi oldukları bilinmediğinden bu hususta bir inceleme yapılmamıştır.'' Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mücahit Aslan'ın sahibi olduğu herhangi bir şirket veya yakınlarının şirketinin Sağlık Bakanlığınca yapılan ihalelerden iş almadığını kaydetti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ise açtıkları ihaleleri kazanan şirketlerin arasında Aslan'ın sahibi olduğu bir şirketin bulunmadığını, Aslan'ın yakınları veya bunların sahibi olduğu şirketler hakkında da bakanlıkta bir bilgi bulunmadığını bildirdi.