BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Ziya Doğana tam destek

Trabzonspor, geçmişte de başarı yakaladıkları Ziya Doğan'a güveniyor

Abone ol

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Brezilyalı teknik adam Sebastiao Lazaroni'nin sözleşmesinin feshedilmesinin ardından teknik direktörlük görevine getirilen Ziya Doğan'a güvenlerinin tam olduğunu ve yönetim olarak Ziya Doğan'ın arkasında olduklarını söyledi.

Boşnak teknik direktör Vahid Halilhodzic'in takımdan ayrılmasından sonra yönetim kurulunda yabancı bir teknik adamla çalışılması yönünde fikir oluştuğunu ve Brezilyalı teknik direktör Lazaroni'nin de bu doğrultuda takımın başına getirildiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Hacıosmanoğlu, "Lazaroni, geçmişte Türkiye'de çalışmış ve başarılı olmuş bir teknik adam. Biz de bu nedenle kendisini Trabzonspor'un başına getirdik. Ancak gelinen noktada Trabzonspor sevdalılarının özlediği futbol sahada yoktu. Oynanan futbol taraftarımızı mutlu etmedi. Herkes bizim kadromuzu methediyor ve bu kadronun daha iyi olması gerektiğini söylüyor. Brezilyalı hoca güven ortamını sağlayamadı, oyunculara güven veremedi" dedi.

Lazaroni'nin Trabzonspor yönetimi hakkında yaptığı açıklamaları, gelecekte ortaya çıkacak başarısızlıklara karşı önlem almak amacıyla yaptığını ileri süren Hacıosmanoğlu, "Gelinen noktada Lazaroni ile kan uyuşmazlığımız oldu. Kendisi başarısız bir grafik çizdi. Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak Başkanımız Nuri Albayrak yönetiminde yapılan toplantıda Lazaroni ile bu işin gitmeyeceği yönünde görüş birliği oluştu ve bu doğrultuda daha önce takımı çalıştırmış ve başarılı olmuş Ziya Doğan'ı takımın başına getirmeye karar verdik" diye konuştu. Ziya Doğan'ı çok inançlı ve istekli gördüklerini ve bu nedenle de yönetim olarak kendisine güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Ziya Doğan gelir gelmez takımla antrenmana çıktı. Lazaroni'nin çalıştırdığı takım ile Doğan'ın çalıştırdığı takım arasındaki farkı gördük. Oyuncular arasında morallerin yükseldiğini, yüzlerin güldüğünü gördük. Futbolcuların çalışma azmi ve istekleri arttı. Bu da bizi gelecek için umutlandırıyor" dedi.

Bordo-mavili taraftarın sahada savaşan, mücadele eden Trabzonspor özlemini Ziya Doğan'ın gidereceğine ve formasının hakkını veren bir Trabzonspor'un oluşacağına olan inancının tam olduğunu da belirten Hacıosmanoğlu, kendilerinin de yönetim olarak sahada savaşan bir Trabzonspor istediklerini ve Ziya Doğan ile bunun yakalanacağına inandıklarını dile getirdi. Trabzonspor'un şampiyonluğunun çalındığı yıllarda takımın başında bulunan Ziya Doğan'ın çok başarılı bir dönem geçirdiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, arkasında güçlü bir yönetim olması dolayısıyla Doğan'ın geçmişe göre daha şanslı olduğunu da ifade etti.

Kimsenin hakkını yemeyeceklerini ancak kimsenin de haklarını yemesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Hacıosmanoğlu, geçmişte olduğu gibi Trabzonspor'un artık haksızlığa uğramayacağını ve hakkın yerini bulacağını sözlerine ekledi.