BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Binler Gizem için yürüdü

Kaybolduktan iki gün sonra akrabası tarafından öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz için Facebook’ta "Gizem Akdeniz ölümsüzdü...

Abone ol

Kaybolduktan iki gün sonra akrabası tarafından öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz için Facebook’ta "Gizem Akdeniz ölümsüzdür" grubu kuran mahalleli yürüyüş düzenledi.
Adana’da 6 yaşındaki Gizem Akdeniz, babasının amcasının oğlu tarafından geçtiğimiz pazar günü kaçırılıp bıçaklandıktan sonra diri diri yakılarak öldürülmüştü. 6 yaşındaki çocuğun akrabası tarafından vahşice öldürülmesi tüm Türkiye’de tepki çekti. Türkiye’yi yasa boğan ve ağlatan olaya Adanalı da kayıtsız kalmayarak sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan "Gizem Akdeniz ölümsüzdür" adlı grup kurdu. Grup bugün saat 12.00’da Gizem Akdeniz’in evinin yakınında toplanarak Alparslan Türkeş Bulvarı’ndan yürüyüşe başladı. "Gizem Akdeniz ölümsüzdür", "Katil idam edilsin", "Gizem Akdeniz’e uzanan eller kırılsın" sloganları atan grup elindeki "Cennetin en güzel yerindesin" pankartıyla Uğur Mumcu Meydanı’na kadar yürüdü.
Burada polis gençlerin daha fazla yürümemesi talebinde bulundu. Bunun üzerine Gizem Akdeniz’in dayısı Harun Buka araya girerek yürüyüş yapan herkese teşekkür edip, "Biz hükümetimize güveniyoruz. Bu caniye gereken cevabı vereceğini düşünüyoruz" dedi.
Grup daha sonra dağıldı.
(İHA)