BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

NTV bu 1 Mayıs'ta da bildiğiniz gibi

NTV polisin müdahale edeceğiz anonsunun ardından topu Kadıköy'e çevirdi ve müdahaleyi yayınlamadı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM-

Geçen sene Haziran ayı boyunca tüm Türkiye'nin gündeminde olan Gezi olayları boyunca önce haber vermeyerek "Penguen Medyası" rolünü üstlenen, ardından bir dizi istifa ve plaza çalışanı izleyicileri tarafından kapısının önünde protesto edilen NTV, aradan geçen sürenin sonunda hiç bir şeyin değişmediğini 1 Mayıs'ta gösterdi.

İstanbul, işçiler Emek ve Dayanışma Bayramlarını Taksim'de kutlamasın diye, deyim yerindeyse kilit altına alınmışken, DİSK'in Şişli'deki merkezi önünde sivil toplum kuruluşları ve sendikacılara yönelik müdahale NTV'de yer bulamadı.

POLİS DAĞILIN DEDİ VE MÜDAHALE ETTİ

DİSK Genel Merkezi'nden Taksim'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis, aralarında CHP'li ve HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu gruba dağılmaları yönünde anons yaptı. DİSK yetkilileri ve milletvekilleri polisle konuşurken, işçilerin oluşturduğu gruba tazyikli su ile müdahale edildi. Polis müdürü, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'yla, "Arkanızda yüzleri maskeli gruplar var" derken atılan taş ve şişeler üzerine TOMA'dan tazyikli suyla müdahale başladı. Tazyikli suyu, biber gazı takip etti.

NTV POLİS MÜDAHALESİNİ GÖRMEMEK İÇİN

Şişli'de olayları takip eden NTV Muhabiri Kayhan Varol, olan biteni anlatırken, polisin megafonla yaptığı "basın mensupları dağılın, yoksa polis müdahale edecek" anonsunu sunduktan sonra yayını stüdyodaki Oğuz Haksever'e pasladı ve NTV yayını Türk-İş ve İşçi Partisi'nin Kadıköy'de düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları ile devam etti.

Aynı sırada diğer haber kanalları Polisin DİSK genel merkezi önündeki korteje müdahalesini yayınlıyordu.