BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.404,70
HABER /  GÜNCEL

Ortada bir ceset var ve aşırı kokmaya başladı

Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarında ölenler için taziye mesajı yayınlaması Ermeni cemaatini sevindirdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ı ziyaret eden Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, "Çağrımız iki tarafa. Yan yana gelin dostluk ve barış köprülerinin temellerini atın. Bu cesedin artık kalkması lazım. " dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ve beraberindeki heyeti, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Ateşyan, Erdoğan'a Paşaçeşmesi Vazo hediye etti.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Görüşme öncesinde Ateşyan, Başbakan Erdoğan'a, Paşabahçe'nin Osmanlı serisinden Osmanlı Çeşmesi vazosunu, Başbakan Erdoğan da Ateşyan'a gümüş anı tabağı hediye etti.

Kabule Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakıf Başkanı Bedros Şirinoğlu, Karagözyan Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Gülmezgil ve Ateşyan'ın yardımcısı Ayk Mürzoğlu da katıldı. 

TAKDİRLE KARŞILANDI

Ermeni Patrik Vekili Ateşyan, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "İnanıyorum ki Sayın Başbakanımız tarafından başlatılan bu ilk adım, cemaatimizin çoğunluğu tarafından takdirle karşılandı. Patrikhane olarak takdirle karşılıyoruz" dedi.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Ateşyan şunları söyledi:

ORTADA CESET VE VE AŞIRI KOKMAYA BAŞLADI

Ortada bir ceset var ve aşırı kokmaya başladı. Ve herkes bu konudan rahatsız. İki toplum yan yana gelmesi lazım.  Ne şekilde dua ederlerse etsinler. Bu ceset çürümeden gömülmeye başlanması lazım. Sayın Başbakanımız her zaman ilklere imza attığı gibi bu sene de ilk defa 24 Nisan’da acıları paylaştı.

Peygamberin gönderdiği güvercin gibi zeytin dalı uzattı. Zeytin dalının kurumasını istemiyoruz. Onu dikip meyve vermesini istiyoruz. Bunun oluşması için herkesin desteğine ihtiyaç var.

CESEDİN ARTIK KALKMASI LAZIM

Çağrımız iki tarafa. Yan yana gelin dostluk ve barış köprülerinin temellerini atın. Bu cesedin artık kalkması lazım. Koku her tarafa yayıldı ve herkesi rahatsız ediyor. Sayın Başbakan’ın attığı ilk adım cemaatimizin çoğunluğu tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ateşyan, tehcire uğrayan Ermenilerin torunlara vatandaşlık verilmesi konusunun ise görüşülmediğini kaydetti.